Belföld

A Brit Media veheti meg a 168 Órát

koves-slomo(1)(960x640).jpg (Array)
koves-slomo(1)(960x640).jpg (Array)

A Klubrádióba befektető és az Origóra is pályázó Brit Media Kft. hamarosan megvásárolja a 168 Óra többségi tulajdonrészét – értesült a Válasz.hu.

A Klubrádió mellett a 168 Órába is befektető és az Origo hírportálra is pályázó Brit Media Befektetési Kft. tulajdonosa, a brüsszeli Brit Europe Foundation nem csak a sajtópiacon aktív. 2012-ben részben ez az alapítvány vásárolta meg az Arany Alkony idősotthonok ingatlanjait birtokló céget, és az 1300 embernek otthont adó idősotthon-hálózat új fenntartója az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) lett. A Válasz.hu szerint viszont az kacsa lehet, hogy Soros György állna a cég mögött.

A társaság a Köves Slomó rabbi fémjelezte EMIH és a Brit Europe Foundationhöz köthető. Köves pedig az a rabbi, aki a politika helyett igyekszik a zsidó hitéletre összpontosítani, ráadásul balról rendszeresen megkapja a „fideszes” jelzőt.

A Válasz.hu szerint ezért nehezen hihető, hogy Soros György épp vele összefogva próbálna magyarországi sajtóbefolyást szerezni. Soros helyett Amerikában élő, magyar származású zsidó üzletemberek állnak a társaság mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik