Gazdaság

Soros György foga is az Origóra fájhat

soros-gyorgy(210x140).jpg (Array)
soros-gyorgy(210x140).jpg (Array)

Soros György érdekeltségi körébe tartozhat az a Brit Media Befektetési Kft., ami az Origo egyik vevőjelöltje – értesült az mmonline.hu.

Az mmonline.hu értesülései szerint Soros györgy érdekeltségi körébe tartozik az a Brit Media Befektetési Kft., amely 40 millió forinttal szállt be a Klubrádióba. A belgiumi bejegyzésű vállalatról – melynek tulajdonosa a szintén Brüsszelben bejegyzett Brit Europe – viszonylag keveset lehet tudni.

A cikk emlékeztet: a magyar származású amerikai üzletemberhez köthető szervezetek a múltban több magyar médium működését is támogatták. Így például egyik befektetési alapja a Magyar Narancs résztulajdonosa volt, egy alkalommal a 444.hu is nyert pályázatot a Soros György által alapított Foundation Open Society Institute-nál, illetve az Átlátszó.hu oknyomozó portál működését is segítette. 

Az Origo tulajdonosa, a Magyar Telekom néhány hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy eladja az 1998-ban alapított hírportált, mert az öt év alatt négymilliárd forint veszteséget produkált.

Az mmonline.hu úgy tudja, hogy a héten újabb ajánlattételi kör lesz az Origo eladásával kapcsoltban. A lehetséges vételárról nem tudni egyelőre semmit, de szinte biztos, hogy többmilliárd forintos tranzakcióról lesz szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik