Belföld

Megduplázták Polt Péter feleségét! Paranormális jelenség a Házban

parlament Június 15 (Array)
parlament Június 15 (Array)

Politikai pedofília igazgat, Lázár aggódhat az állásáért. Négy körül indul a vitanap az egészségügyről, de előbb pár óra anyázás, fikázás, kommunistázás, terroristázás, oligarcházás, brókerezés, bevándorlózás. Handabanda. Üdv a t. Házból.

16.16 A betűszekció pedig megtalálta ezt a meggynél ígért, tényleg parádés dolgozatot

Tessék meghallgatni. Legalább háromszor. Sokkal, de sokkal jobb lesz tőle a napjuk.

Kikérdezzük!

Extra közéleti érdeklődéssel bírók nyomjanak egy pauzét 1.42-nél… Ugye?!

Elköszönünk.

 

16.07 Fotószekciónk panyókás, nyárias összeállítással búcsúzik a naptól

 

15.51 „Polt Péternek megduplázták a feleségét… illetve megduplázták a felesége fizetését”

Ez meg tán az alábbi intermezzón fennakadó Schmuck Erzsébet bakija, melyet mosolyogva celebrál.

E vidám pillanattal zárja az azonnalikat a t. Ház.

És éjszakába nyúlóan indul a vitanap a magyar egészségügy helyzetéről. Jelen tizenkét fő szoci (ők kezdeményezték a vitanapot), hét jobbikos, zéró zöld, tizenhárom kormánypárti.

 

15.49 „Bocsánat, képviselő asszony, nem vettem észre, hogy miniszter úr időközben elhagyta a termet, ezért a miniszter úr halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt Tállai András államtitkár adhat választ. Képviselő asszony elfogadja a válaszadó személyét?”

Gyönyörű mondat Jakab levezető elnöktől, a zöld Schmuck Erzsébet felé.

 

15.47 Csend borul a meggyesre, minden kislány megy gyesre

„A meggy az idén is befőtt?” A szabolcsi szoci Legény Zsolt kérdi ezt. Természetesen a jégverés miatti kár és a gyümölcs alacsony felvásárlási ára a téma.

A válaszadó Nagy István földművelési államtitkártól csomó érdekes adatot tudunk meg: a magyar meggy az ország gyümölcstermelésének tíz százaléka, háromnegyede megy (direkt) exportra, főleg befőttbe, német piacra.

Emlékszik valaki a nyolcvanvalahányas humorfesztiválra? Na, ott hangzott el az „Édes, ékes apanyelvünk” című zseniális pályamű. Ebből idéztünk a poszt címében, s tán a videót is megtaláljuk valahol.

 

15.33 Schiffer András földbirtokosnak vallja magát, s frakciótársait; politikai pedofília igazgat

Nemcsak a szocik vannak tele brókerbarátokkal, hanem a Jobbik is! A fideszes Boldog képviselő véli így.

“Mi földbirtokosok vagyunk!” – kiabálja be nevetve Schiffer András. (Irónia)

Aztán a “politikai pedofíliáról” szól a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, utalva a politikusok születésnapján s egyéb közéleti rendezvényeken fellépő kisdedekre. “Ki védi meg gyermekeinket?” – kérdi drámaian a képviselő asszony. Bangóné szerint felháborító, hogy Vona Gábor mesét olvasott gyerekeknek, s érdeklődik, “vajon tudtak erről a szülők?”.

Szűk a mezsgye, ezzel válaszol Bangónénak Varga Mihály miniszter, s elmeséli, maga is tekintett már meg ovis műsort. Aztán arra tér ki, mi pénzzel támogatja a kormány az óvodai nevelést.

 

15.18 Deutsch mondjon le! Meg Gömöri is! Meg Pázmány is!

A szoci Lukács Zoltán azonnalizik parabotrány-ügyben. Ha valaki nem emlékezne: Deutsch Tamás javaslatára a paralimpiai bizottság elnöke, Gömöri Zsolt közpénzből rendezte hárommilliós devizaadósságát – ezért követeli Lukács a két úr távozását. Meg azt is, járjon el a KEHI a szövetségnél, s úgy általában szorgalmazza, hogy „a pártkinevezett pártkatonákat, akiket beerőltettek a sportági szövetségekbe, vegyék ki onnan”.

Rétvári válasza: mindenkinek meg kell gondolnia, így Gömörinek is, hogy a „kialakult helyzetben” mi a parasport érdeke. Amúgy június tizenkilencedikén közgyűlés, utána többet tudunk.

„Mit tanítsunk az egyetemeken?” – kérdezi Schiffer András. Aki azon tamáskodik, hogy a Pázmányon kötelező lesz a holokausztoktatás. Schiffer szerint e témának a közoktatásban a helye, de ily módon bevinni az egyetemi oktatásba éppenséggel nem szolgálja az antiszemitizmus csökkentését, „káros, kontraproduktív, s a kormánynak kötelessége ezt jelezni”.

Az államnak nincs beleszólása az egyes egyetemek döntéseibe, tiszteletben tartja a felsőoktatási intézmények autonómiáját – ez Rétvári válasza.

 

14.51 Cím 198 karakterben

Belehallgassunk a kérdésekbe? Jól meggondolták? Na, jó, a legutolsóba.

„A sóbeszerzési tanácsadó, a Blikk szépe, meg a haláltusáját vívó hazai járműgyártás. Avagy tényleg nem érzik, hogy valami bűzlik a fideszes haverok homokozójává züllesztett dunakeszi járműjavítóban.”

Ez a jobbikos Ander Balázs kérdésének csupán címe. Mire leírjuk, lepereg a kérdés fele, s eszmélve azt a mondatot rögzítjük a színpadias kifejezések barátjaként aposztrofálható képviselőtől, hogy „az állam rossz gazda, ezt zsolozmázta a neoliberális sáskahad”.

Tasó László államtitkár kéri Andert, a poénok mellett az emberekkel is foglalkozzék.

 

14.11 Sört ajánl az adózóknak az államtitkár. Veszélyben Lázár állása?

Az előbbi posztunkban Budai Gyula reagált Lázár János minapi őszödi beszédére. Azóta Tállai államtitkárt is megszólaltattuk.

Tállai Lázár székére tör? (Dehogy.) Alább pár bekezdés a villáminterjúból, a komplett itt olvasható.

Hallotta, mit mondott Lázár a hétvégén?

Nem lehetne, hogy erre én most nem reagálnék? Majd jön az L. Simon…

Miért nem reagál?

Van nekem elég bajom. (…)

Lázár a bürokráciát is ekézi, egyebek mellett azzal, hogy az ígért söralátét helyett sörgyár méretű adóbevallás kell a mezei magyarnak.

Nem is adóbevallás terjedelme a rettenetes, azt elektronikus úton egy-másfél óra alatt el lehet végezni.

Sörhöz elég hosszú idő.

Sör van! Aki kitölti a papírt, igyon egy jó pohár sört a jó adóbevallásra! Pláne, ha visszakap az adóbevallás után. Amúgy a kormányhivatalokon kéne kezdeni a karcsúsítást, jó helyen keresgél Lázár.

Aki azon szomorkodik, lepattan a minisztériumi apparátusokról.

Akkor talán másként kellene hozzákezdeni ehhez a munkához.

Szedje össze magát Lázár?

Nem mondok én ilyeneket. Nem vagyok a főnöke.

 

13.39 Elegük van a fideszeseknek a tökölő minisztériumi apparátusokból

Olvasták, milyen durvákat mondott Lázár János minap, Szekszárdon, a Dél-dunántúli Építészeti Fórumon? Az ellenzék szerint ez volt az ő „őszödi beszéde”.

A főminiszter az elvándorlás kapcsán azt állította, mi, magyarok a szakmát szerzett fiatalok számára a következő húsz évben nem tudunk a nyugat-európaival versenyképes bérajánlatot tenni. Az adózás „egyszerűségével” kapcsolatban úgy fogalmazott, ahhoz ma nem az ígért söralátét kell, hanem „sörgyár nagyságú egy adóbevallás”.

Szót ejtett az elvileg épp karcsúsítás alatt álló bürokráciáról is: „Engem azzal bízott meg a miniszterelnök úr, hogy a rám jellemző vakmerőséggel próbáljak a bürokráciának nekiesni, és majdnem már az elhalás állapotába jutottam, mert a minisztériumok semmiféle segítséget nem adtak arra, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat hogyan lehetne megváltoztatni.”

Ezekről a kijelentésekről kérdezünk fideszes képviselőket. Elsőként az elszámoltatási kormánybiztosként hírnevet szerzett Budai Gyulát. A komplett villáminterjút mindjárt kitesszük magában is, egyelőre egy kis ízelítő. (Kitettük.)

Lázár kormányzati vízfejről, a karcsúsításnak ellenálló minisztériumokról szólt.

Igaza van Jánosnak. Maximálisan.

Egy Lázárt is megmalmoz az apparátus? Hogy van ez?

Kormánybiztosként az én legnagyobb küzdelmem nem az ellenzékiekkel volt, hanem hogy bizonyos iratokat megkapjak a minisztériumoktól. Ezt most komolyan mondom. Harcolni kellett az iratokért!

Mert? Minden minisztériumi dolgozó munkalassító kommunista?

Dehogy. Sosem voltak rákényszerítve, hogy másképpen dolgozzanak. Nem lehet mindenkit lecserélni, mert akkor kiürül a ház… Volt, hogy ötször írtam levelet! És csak az ötödik után jött meg a válasz. Minél lejjebb mégy, annál brutálisabb.

 

13.09 Kockás r.ujjú

A napirend előttiek után költségvetésezett egy utolsót a kérdések előtt a Ház.

A diskurzusból ezt a felsőt tudjuk kiemelni.

 

11.54 Lavór az ülésteremben – mosdás!

Miért csak a quaestoros kárpótlásra szán pénzt az állam, a többi brókerbotrány károsultjára miért nem? – ezt a jogos kérdést teszi fel a jobbikos Volner János. Mellette az LMP-s Schiffer András bólogat nagyokat.

„Ne handabandáljon itt!” – Tállai válaszol így Volnernek. „Ön és a pártja már a második, aki itt mosakszik. Elkövették azt a hibát, hogy a múlt héten nem szavazták meg a szigorítást.”

Tállai átültetné a szavait hangos nemtetszéssel fogadó LMP-s zöld Schiffer Andrást a Jobbik frakciójába, hogy „ott ordibáljon tovább”.

Az utolsó napirend előtti a kormánypártból jön. Vajon mi köti össze Szent Istvánt és a bajnok Videotont? Sose jönnének rá. Még szerencse, hogy a fideszes Vargha Tamás tudja: Székesfehérvár. E szép ívnek köszönhető, hogy Orbán Viktor és Cserpalkovics polgármester megállapodást kötött. A fehérvári L. Simon László válaszol rá.

Fotó: Pál Anna Viktória

11.31 A bróker melyik végén áll az LMP? És melyiken az állam?

„Hiányzik önökből az akarat, hogy megvédjék az embereket… önök az ügyeskedők kormányává váltak” – a zöld Schmuck Erzsébet veti ezt a kormány szemére, azt állítva, „a magas politikai kapcsolattal rendelkezők” megúsznak mindent.

Tállai államtitkár azzal válaszol, hogy az LMP áprilisban még a brókercégek szabályozásának szigorítását szorgalmazta, ám utóbb nem szavazta meg az erre vonatkozó fideszes törvényjavaslatot. „Ezt úgy nevezik a fociban, hogy öngól… önök a brókerek mellé álltak” – így Tállai, arra nem fecsérelve szót, hogy szabályozást szigorítani nem csupán egyféleképpen lehet. Aztán rutinból leoligarcházza az LMP-s Sallai Róbert Benedeket.

Igen, zajlik a parlamenti munka, B-hét van, tizenegykor, napirend előttivel kezdett a t. Ház.

„Magyarország a szárazföldi bevándorlók által leginkább veszélyeztetett ország” – ezt már Harrach Péter állítja. A KDNP vezetője falra festi az emigránst: Ha nem szabunk gátat, akkor néhány évtized múlva „ez az Európa már nem az az Európa lesz, mint ma”.

„Budapesten sok hajléktalan él, őket kötelességünk segíteni, de nem úgy, hogy befogadjuk az otthonunkba” – mondja Harrach. A politikus határainkon túl „oldaná meg” a bevándorlók problémáját.

Tanúi lehetünk annak, hogy kereszténydemokrata kérdésre kereszténydemokrata válasz fogalmazódik: Semjén Zsolt reagál Harrachra. „Abban kell segíteni, hogy ezek az emberek” a szülőföldjükön találjanak megoldást. Semjén szerint félő, a bevándorlók „nemhogy asszimilálódni nem akarnak, de alkalmazkodni sem”. Vagyis: „A terrorizmustól való félelem nem előítélet, hanem utóítélet.”

Semjén oda lyukad ki, hogy a bal ne dumáljon, hiszen 2004-ben a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen buzdított a népszavazási kampányban.

Pénzt, pénzt, pénzt az egészségügybe – a szoci Tukacs követeli ezt a ma délutáni egészségügyi vitanapra melegítve be. „A szocialisták azt szeretnék, hogy jövőre minden embernek kevesebb maradjon a zsebében” – Rétvári államtitkárnak jut ez eszébe válasz helyett, mondandóját a jövő évi adótörvények balos fogadtatására csomózza.

Fotó: Kummer János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik