Belföld

MSZP: Orbán diktátorokat legitimál

A szocialisták az egyiptomi elnök látogatása, és az azt követő sajtótájékoztatón elhangzottak alapján vonták le e következtetést.

„Az világosan látszik, hogy Orbán Viktor mára a keleti diktátorok legfőbb európai legitimálója lett” – írta Mesterházy Attila, aki azt is szeretné már látni, Magyarország és a magyar emberek pontosan mit is profitáltak a kormány keleti nyitásából.

A kormányfő a találkozót követő sajtótájékoztatón egy „különleges ország különleges vezetőjének” nevezte Abdel Fattáh esz-Szíszit, és üdvözölte többek között, hogy az egyiptomi rádió és televízió sikeres együttműködést alakított ki a magyar közszolgálati médiával. Egyiptom különleges ország, mert nélküle nincs stabilitás az arab térségben, és miután a modern világban összeszűkültek a távolságok, az is kijelenthető, hogy Európában sincs stabilitás stabil Egyiptom nélkül – mondta Orbán Viktor. Bővebben a találkozóról itt.

Az MSZP szerint „az azeri, a török és az orosz államfő után ma az egyiptomi államelnököt látta vendégül a magyar miniszterelnök, aki jó ideje már nem is csinál titkot abból, hogy az általuk megvalósított despotikus, autokratikus, ha úgy tetszik illiberális államberendezkedést tekinti példának”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik