Belföld

L. Simon: a Városligetbe megy a Nemzeti Galéria

„A mostani tudásunk szerint minden bizonysággal Nemzeti Galéria fog épülni a Városligetben” – mondta L. Simon László államtitkár az ATV-ben.

L. Simon Rónai Egon vendége volt az ATV-n, és nagyon úgy tűnik, hogy a miniszterelnök barátjaként ismert Zoboki Gábor elképzelése alulmarad a Baán László miniszteri biztos által vezetett Liget Projekt eredeti tervével szemben, vagyis a Városligetben lesz a Nemzeti Galéria, írja a hvg.

A Liget Budapest Projekt a Városliget megújítását tűzte ki célul, egy 150 milliárdos fejlesztéssorozat része, erről bővebben itt írtunk. L. Simon korábban még arról beszélt, 50-50 százalék az esélye annak, hogy a Nemzeti Galériának a Várban a helye, ehhez csatlakozott még Zoboki is, mostanra azonban megváltozott az államtitkár véleménye.

Baán László a lapnak cáfolta, hogy végleges döntés született volna az ügyben, „a Liget-projekt meg fog valósulni. Mindenkinek azt javasolnám, hogy ha biztosra akar menni, fogadjon erre” – mondta. „Ez a legnagyobb kulturális beruházás Magyarországon az elmúlt száz évben. Olyan nagy léptékű tervről van szó, hogy az volna a csoda, ha nem váltana ki vitákat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik