Belföld

Simicska embere még Fidesz-hívő, de nekimegy Orbánnak és a vicces köztévének

Csintalan Sándor (Csintalan Sándor)
Csintalan Sándor (Csintalan Sándor)

A csütörtöki Heti Válasz előzetese Csintalan Sándor beszól Lázárnak, Habonynak, még a kormányfőnek is, de továbbra is a Fidesz mellett érvel.

Miközben Lázár János „Simicska–Jobbik-tengelyt” sejtet, a Simicska-média meghatározó alakja keményen kiosztja Vona Gábor pártját. Szerinte a Jobbik „megvalósíthatatlan ígérgetéseivel nemzetáruló és nemzetellenes politikát folytat.”

Az interjúból kiderül, Csintalan miért tartja bunkónak Lázár Jánost és az is, miért nem látta még soha olyan zavarodottnak Orbán Viktort, mint amikor Habony Árpád szerepét próbálta megmagyarázni. Ugyanakkor minden hiba dacára ma is arra biztatná a választókat, hogy a Fideszre szavazzanak.

Az MSZP-politikusból lett műsorvezető arról beszél, hogy „virtuális valóságot kell felépíteni, egy olyan Magyarországot, ami nem létezik. Ez legutóbb az MSZMP KB agitprop osztályának lehetett a célkitűzése a ’70-es években. A ’80-as években már nem. Akkor már szofisztikáltabb volt a megközelítés; rájöttek, hogy a szellemileg lebutított propagandaüzeneteket nem zabálja a nép. És akkor még nem volt internet!”

„Ma ezeket a szerencsétleneket ilyen üzenetekkel kitenni a képernyőre? A világ vicce” – mondja Csintalan a megújult közmédiáról annak kapcsán, hogy megverték Borsa Miklóst, az M1 műsorvezetőjét. Legutóbb, 2007-ben, az akkor még a Hír TV-n dolgozó Csintalan volt az utolsó tévés, aki fizikai támadás áldozata lett. 

Csintalan néhány napja azt ígérte, ha bárki példát tud mondani a Simicska-médiumok Jobbik-szimpátiájára, hátraszaltózni fog a Hősök terén.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik