Belföld

Mit nézzek a Titanicon?

Uránia (Uránia)
Uránia (Uránia)

Akad majd női robotos, taxis, skandináv nemjóléti, iráni illegál, háborús és vámpír-western is a ma startoló, és április 18-ig futó Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon. Segítünk választani. 

’71

Angelina Jolie legutóbbi filmje, a Rendíthetetlen Louis Zamperinijét alakító Jack O’Connell ezúttal is katonát játszik, csak nem a második világháborúban, hanem kitalálható módon 1971-ben. A fiatal, tapasztalatlan brit baka egységét Belfastba vezénylik békefenntartónak, ahol nem egyszerű az élet.

Vetítik: április 11. 18:45 Puskin; április 16. 17:00 Uránia Nemzeti Filmszínház

Csadoros vérszívó

Az első iráni vámpír-western teljes beteg cucc. Van benne autentikus helyi rockzene, de Morriconét idéző harmonika, fegyverek és vámpírok is. Igazi stíluskavalkád.

Vetítik: április 10. 20:45 Uránia Nemzeti Filmszínház; április 15. 21:00 Uránia Nemzeti Filmszínház

Dukhtar

A magyar keresztségben A kislány nevet is kaphatta volna Pakisztán 2015-ös Oscar-nevezett filmje, amely egy hajtóvadászattal megspékelt road-movie Allah Rakhiról, aki elrabolja tíz éves lányát, hogy megmentse egy esküvőtől.

Vetítik: április 11. 17:00 Puskin; április 14. 21:00 Uránia Nemzeti Filmszínház.

Megléptek

Egy dadogó, introvertált fiú találkozik egy vonzó, extrovertált lánnyal egy javítóintézetben. Mi sül ki ebből? Egy furcsa coming-of-age film a mai Finnországot tündérmeseszerűen ábrázolva.

Vetítik: április 11. 20:45 Puskin; április 16. 20:45 Uránia Nemzeti Filmszínház

10 000 km

Ez egy igazi kortárs mese egy távkapcsolatról, amelyben a gyerekvállalásra készülő szerelmespárt egy munka és a fél világ kényszerül elválasztani egymástól. A férfi és a nő a technika összes vívmányával próbálja fenntartani a kapcsolatot, de nagy kérdés, hogy működhet-e. Aki volt már ilyen cipőben, azoknak kötelező.

Vetítik: április 10. 21:00 Toldi Mozi; április 17. 17:30 Toldi Mozi

Kukoricasziget

Ezt a grúz, német, francia, cseh, kazah és magyar koprodukcióban készült filmet már csak Ragályi Elemér fantasztikus képei miatt is érdemes megnézni, de azoknak is ajánlott, akik olyan tájakon járnának, amit egyáltalán nem ismernek és valószínűleg sosem kerülnének oda. Például az Inguri folyó melletti kukoricásra, ahol a film is játszódik, s amely természetes határt képez Grúzia és a vitatott státuszú Abházia között.

Vetítik: április 12. 18:30 Uránia Nemzeti Filmszínház; április 18. 19:00 Puskin

Magam ura

Ebben a norvég dramedy-ben a harmincas éveit taposó Martint láthatjuk, aki széthulló életű férjként és családapaként egyedül megy túrázni a hegyekbe, mindeközben mi, nézők halljuk Martin öncenzúra nélküli gondolatait az önkielégítéstől és az élet értelméig terjedően. Egyébként ez a film lett a SCOPE50 projekt nyertese.

Vetítik: április 12. 21:00 Toldi Mozi; április 16. 18:45 Puskin

Taxi

Ennek a filmnek semmi köze Luc Bessonhoz, vagy Queen Latifah-hoz, viszont az Iránban a rendezéstől eltiltott Jafar Panahihoz annál inkább. Az illegálisan (egy taxiban) forgatott filmben maga a direktor kérdezgeti az utasait nézeteikről.

Vetítik: április 13. 20:45 Uránia Nemzeti Filmszínház; április 18. 19:00 Toldi Mozi

Camp X-Ray

Az Alkonyat-filmek árnyékából kitörni próbáló Kristen Stewart ezútal egy guantánamói katonát alakít, aki rasszista bakatársakkal és elvakult dzsihádistakkal van körbevéve.

Vetítik: április 12. 20:00 Örökmozgó Filmmúzeum; április 18. 20:00 Örökmozgó Filmmúzeum



Megmaradt Alice-nek

Szinte az összes film a Titanicon csak a fesztivál tíz napja alatt kerül levetítésre, de a Megmaradt Alice-nek esetében méginkább kihangsúlyozzuk ezt, hiszen Julianne Moore idén ebben a filmben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, az Alzheimer-kórral küzdő írónő szerepében.

Vetítik: április 11. 17:45 Uránia Nemzeti Filmszínház; április 17. 20:45 Uránia Nemzeti Filmszínház

Hétköznapi vámpírok

A vérszívókról már szinte minden bőrt lehúztak, de dokuparódia még nem született. Immár az is van.

Vetítik: április 14. 19:00 Uránia Nemzeti Filmszínház; április 17. 19:15 Toldi Mozi

Ex Machina

Nem is olyan régen még A nő című filmben a mesterséges intelligenciát alakító Scarlett Johansson szexi hangjával bolondította magába a férfiakat, de az Ex Machina robotlánya már cuki pofit és kerek popsit is kap. A film nem kerül mozis forgalmazásba, csak a Titanicon lesz látható, már csak ezért is ajánljuk.

Vetítik: április 12. 16:30 Uránia Nemzeti Filmszínház; április 15. 19:00 Uránia Nemzeti Filmszínház

Snowpiercer

Ez a dél-koreai film a Megmaradt Alice-nek és az Ex Machina mellett érthetetlen módon szintén nem kerül mozis forgalmazásba nálunk, pedig ez a 2031-ben játszódó sci-fi igen hamar kultstátuszba lépett. Aki még nem torrentezte le az elmúlt évben, itt az alkalom moziban megtekinteni.

Vetítik: április 14. 20:30 Puskin; április 18. 20:45 Toldi Mozi

További kínálat a Titanic honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik