Belföld

Diákjaival zsidózik a tüntetőket feljelentő fideszes

Tényi István (Tényi István)
Tényi István (Tényi István)

Tényi István, aki futószalagon írja a feljelentéseket a kormánynak nem tetsző szervezetek és személyek ellen, megtűri, sőt szereti az antiszemita megnyilvánulásokat. Tanítványaitól is.

Tényi István, a V. kerületi Fidesz tagja volt az, aki nyáron fideszes e-mail címéről feljelentette a norvég civil támogatások kezelését végző Ökotárs Alapítványt, emellett a karácsonyi HVG-címlap miatt is az ügyészséghez fordult, melyen Vida Ildikó NAV-elnök a Fidesz politikusaival szent családként látható. Ő maga ellen 2013-ban indult eljárás, mert Bagdad bombázásáról készült fotóval üzente diákjainak, hogy „nagyjából ez marad az iskolából is”. Korábban a Szersa Oktatási Központ tanára volt, de kirúgták az intézményből, ezután persze az iskolát is feljelentette. Legutóbb azért tett feljelentést, mert úgy kalkulált, hogy a kormányellenes tüntetések szervezőinek az adományokból adóköteles jövedelmük keletkezett, noha a Kettős Mérce megírta: ez nem igaz, a megmaradt pénzt ügyvédi letétbe helyezték további tiltakozások megszervezésére.

Az Unadjust’d mikroblog szerzője érdekes bejegyzésre bukkant Tényi Facebook-oldalán, amit egy tanítványa küldött neki, a politikus pedig tetszését nyilvánította. „Figyelem! Gyurcsótányirtás! Taposd el! Izraeli ormányos gyurcsótány” – olvasható egy csótánytestű Gyurcsány-karikatúra mellett, melynek az arcán a nyomaték kedvéért egy Dávid-csillag is van.

 

Tényi a Than Károly Ökoiskola honlapja szerint jelenleg az intézményben tanít magyar nyelvet és irodalmat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik