Belföld

Hoffmann: nem mondtam, hogy hibátlan vagyok

A volt köznevelési államtitkár elárulta: nincs köztük gyilkos harag Pokornival, de régen beszélgettek. Könyvet írt az elmúlt négy évről.

Nem mondta és nem is gondolta soha, hogy hibátlan vagy, hogy a legtökéletesebben hajtották végre a dolgokat – nyilatkozta Hoffmann Rózsa egykori köznevelési államtitkár.

A jelenleg országgyűlési képviselőként tevékenykedő KDNP-s politikussal az Index közölt nagyinterjút. Hoffmann kifejtette: nem bánta meg az intézkedéseit, de elege lett a gyűrődésből, ezért maga akart távozni a köznevelési államtitkári székből.

Elárulta, hogy a leginkább embert próbáló vitái a pedagógus életpályamodellről, a béremelésről szóltak. Itt felkészülten és határozottan kellett érvelnie amellett, hogy az oktatási eredmények nem fognak javulni, ha a társadalom nem becsüli meg anyagilag is a pedagógusokat.

Hoffmann elmondta, azért kezdeményezett etikai eljárást Pokorni Zoltán ellen a Fideszben, mert nem helyeselte, amit csinál. Voltak kísérletek, hogy tisztázzák a véleménykülönbségeket, de nem jártak sikerrel. Utoljára nagyon régen beszélt Pokornival. De sohasem volt és nincs közöttük gyilkos harag – közölte.

A volt államtitkár az elmúlt 4 évét megírta egy könyvben, de nem politikai nyalánkságokról értekezik, hanem az intézkedéseit magyarázza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik