Belföld

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

A korábbi fideszes polgármester támadta meg az eredményt, amely alapján a jobbikos Janiczak Dávidot választották meg a város élére.

Kovács János, a területi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta, hogy meg kell ismételni az ózdi polgármester-választást. Fürjes Pál korábbi fideszes polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a szavazás megismétlését. A döntés ellen van helye jogorvoslatnak – tette hozzá Kovács.

A vasárnapi önkormányzati választáson minimális volt a különbség a jobbikos és a fideszes jelölt közt – Janiczak 38,57 százalékkal lett polgármester, míg Fürjes 37,96 százalékkal maradt alul. A fideszes jelölt az M1 péntek reggeli műsorában azt mondta, hogy hét szavazat hiányzik Ózdon az urnákból, ennyi a különbság a választásra jelentkezők és a leadott szavazatok között. Szerinte arra is vannak jelek, hogy a településen láncszavazás történt, emellett hangfelvételekkel, tanúvallomásokkal is rendelkeznek visszaélésekről.

A Jobbik közleménye szerint a döntés utólag megkonstruált dokumentumokon, hamis vallomásokon alapul. Janiczak Dávid azt írta, szomorúnak tartják, hogy a Fidesz Ózdon sem képes tisztességgel elviselni a vereséget. A Jobbik bíróságon támadja meg a bizottsági döntést és feljelentést tesznek rágalmazás és hamis tanúzás miatt, valamint elindulnak a megismételt választáson is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik