Belföld

Szerdán jön az időjárás-változás

A hét elején továbbra is mérhetünk 25 fok fölötti értékeket a délutáni órákban, szerdától azonban derűre ború jön – írja az Időkép.

Hétfőn a ködfoltok a délelőtt folyamán nagyrészt megszűnnek, és az ország nagy részén a napsütés lesz jellemző, csupán az északi megyékben lehet időnként felhősebb az ég, de csapadékra itt sem kell számítani. Napközben megélénkül, a Dunántúl nyugati részén olykor meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között valószínű, ennél kissé hűvösebb a Fertő-tó környékén lehet. Késő estére 13, 19 fok közé hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden a párásság, ködfoltok megszűnése után északnyugaton, északon kevesebb, másutt több lesz a napsütés, a legtöbb napsütés az Alföldön várható. Északon, északnyugaton helyenként zápor is valószínű. A délnyugati, majd az északnyugati szél a Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Az Időkép szerint szerdától már megközelítik, sőt el is érik térségünket a Nyugat-Európában örvénylő ciklon frontjai, így kevesebb napsütésre, több felhőre számíthatunk, melyekből záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak az ország területén. Ezzel együtt a légmozgás is több alkalommal megélénkülhet, de csak pár fokkal gyengül a nappali felmelegedés: csütörtökön és pénteken 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk a legmelegebb órákban, miközben a hajnalok továbbra is enyhék lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében csütörtökön jobbára erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. A nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik