Belföld

Kiakadtak a szülők a brutális iskolarendőrre

Tatabányán több száz gyerek szeme láttára bilincselt meg egy tilosba hajtó apukát a rendőr, aki éles fegyverrel az oldalán jár az iskolába. Most petíciót írnak, hogy többé ne tehesse be lábát az intézménybe.

Saját síró gyereke szeme láttára bilincseltek meg egy apukát és autója motorházára fektették – ezt maga a tatabányai Sárberki Általános Iskola igazgatója mondta a 444-nek. Az apuka nem bűnöző, nem lopott, nem fenyegette a rendőrt – mondta az intézményvezető, aki hozzátette, hogy minden gyerek a jelenetet bámulta.

Egy szülő azt írta a portálnak, hogy az apuka kisfiát hozta az iskolába és azért hajtott tilosba, mert sok kör után sem talált szabályos parkolóhelyet. A férfi nem volt kedves az intézkedő rendőrrel, de nem is szegült ellen. Ennek ellenére a rendőr lefogta a döbbent apát és megbilincselte, miközben ott állt a hét éves gyermeke is, aki ordítva sírt a félelemtől, mert nem tudta, miért támadtak apjára.

Ekkor már szülők gyűrűje alakult ki, akik vérmérsékletüknek megfelelően szidták a rendőrt és megjelent az iskola igazgatónője is, aki nem tudott mit tenni. Négy rendőrautó jött ki, betuszkolták az apát egy kocsiba és elvitték.

A rendőr korábban azt mondta a szülőknek, hogy ő fogja oktatni a gyerekeket viselkedésre és a szülőknek is kommunikációs tréningeket fog tartani. Már akkor furcsállták, hogy eközben büszkén jár éles fegyverrel az oldalán az iskolába. A történtek után mindenképp el akarják a rendőrt távolítani az iskola közeléből, petíciót fogalmaznak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik