Belföld

Kövér: Aki nem szavaz, ne is kritizáljon

Kövér László a lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az októberi önkormányzati választáson alacsony lehet a részvétel.

“Nagyon fáradt, mondanivaló nélküli ellenzékkel állunk szemben”, s ez talán azt a benyomást keltheti a polgári oldal híveiben, hogy “ez a választás már eldőlt, megnyertük”, akkor is, ha nem mennek el szavazni – vélekedett a házelnök.

Harmatgyenge ellenzék, erős Fidesz

Ma egyetlen mérvadó erőként csak a Fidesz van talpon, az ellenzék, különösen annak a baloldali része “orientációját vesztett, széttöredezett állapotban van”, valójában sem programja, sem pedig komoly erőként számításba vehető személyiségei nincsenek – fogalmazott a politikus.

“Ha nem élünk azzal a lehetőséggel, hogy négy- vagy most már ötévente véleményt nyilvánítsunk arról, kinek a kezében lenne a legjobb helyen a településünk sorsának irányítása, akkor az erkölcsi alapunkat is elveszítjük, hogy utána bármi történik, azt kritikával illessük” – fogalmazott Kövér László.

Mint mondta, a korábbi választásokhoz hasonlóan a mostani is egyfajta kiállás, támogatás a mögött a kormány mögött, amely szép sikereket ért el az elmúlt négy évben, és folytatja azt a munkát, amit elkezdett, de befejezni még nem tudott.

Végső megoldás a devizahitelek forintosítása

A házelnök beszélt a parlament által szerdán elfogadott, a bankok elszámoltatásáról szóló törvényről, amely szerint mintegy ezermilliárd forinttal kell elszámolniuk a deviza- és forinthitelesekkel. Ez jelentős lépés, de nem az utolsó, “a végső megoldás lehetősége a forintosításban rejlik” – jegyezte meg.

A jegybank számításai szerint az ország jelenlegi pénzügyi állapota lehetővé teszi, hogy “óvatosan ugyan, de ezt a lépést a közeljövőben meg tudjuk tenni”. Ezzel lezárható azt az időszak, amely több mint 1,3 millió embernek okozott súlyos gondokat, annak a középosztálynak, amely “a munkájával és a családja fenntartásával eddig is a vállán hordta az ország terheit”.

Kövér László végül arról is említést tett, hogy a második negyedévben nőtt a munkahelyek száma is idehaza. Jelenleg több mint 4,1 millió ember dolgozik, ami 22 éves rekord – jelentette ki az Országgyűlés elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik