Belföld

Hamarosan vége a napsütésnek

A hét elején még napos időre számíthatunk 28-29 fokos hőmérséklettel, de szerdától jönnek a felhők a záporok és a zivatarok.

Hétfőn napközben az erősen felhős területeken is csökken a felhőzet, délután már hosszabb időre kisüt a nap. A délutáni gomolyfelhő-képződésből, főként a Dunától keletre, elszórtan még kialakulhat zápor, néhol esetleg zivatar is, nyugaton csak elvétve lehet csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés legfeljebb zivatarfelhő környékén lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható, késő este 17, 21 fokig hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelztzéséből.

Kedden napos időre számíthatunk, délután északkeleten és északnyugaton egyre több, másutt többnyire kevés gomolyfelhővel. Északkeleten és északnyugaton szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. A változó irányú szél csak zivatarban erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Szerdán erősen felhős idő várható kevés napsütéssel. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. A délnyugati, déli szél mind nagyobb területen északira fordul, és időnként megélénkül. Zivatar idején erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 21, délkeleten 27 fok körül várható.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután az Alföldön átmenetileg csökken a felhőzet és a nap is kisüthet. Eső, zápor többfelé várható, délutántól zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. A Dunántúlon az északi, másutt a délies szél élénkülhet meg, illetve zivatar idején erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton, északnyugaton 16, délkeleten 26 fok körül várható.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, napsütés főleg keleten várható. A Tiszántúlon csak néhol, másutt többfelé számíthatunk további esőre, záporokra, elszórtan zivatarokra. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul, a tartósan csapadékos területeken lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon várható a melegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik