Belföld

Ponthatárokat hirdettek a vásárhelyi iskolák is

Kétszázhatvan pont kellett a helyi felsőoktatási intézménybe vágyó, leendő gólyáknak.

Csütörtök este közzétették a 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzések ponthatárait. A Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi székhelyű Mezőgazdasági Karán két egyetemi alapképzést és hat, úgynevezett felsőoktatási szakképzést hirdettek meg.

A Felvi.hu-n megjelent adatok szerint mind a mezőgazdasági mérnöki, mind a vadgazda mérnök alapszakra 260 pont kellett a bejutáshoz, a két éves FSZ képzésekre pedig valamivel kevesebb, 220 pont.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola kihelyezett intézményében is két alapszak indult volna szeptembertől, a kereskedelem és marketing alapképzésre azonban nem volt elég jelentkező.

A turizmus vendéglátás szakra készülő gólyáknak 220 pont kellett a 500-ból a sikeres felvételihez.

A legmagasabb ponthatár az ELTE 11 féléves matek-spanyol tanári szakán volt. Ide mindössze egy embert vesznek fel, akinek az idén 478 pont kellett teljesítenie.

A felvételizők körében a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, az ELTE bölcsészkara, illetve az egyetem pedagógiai és pszichológiai intézménye volt a legnépszerűbb.

A Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők körében a Természettudományi és Informatikai Kar a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Bölcsészettudományi Kar volt a legkeresettebb.

(Borítókép: illusztráció. Forrás: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar honlapja)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik