Belföld

Schiffer a büdös ***-ba küldi a DK-t

Romabűnözés „statisztikailag” létezik a volt SZDSZ-es, most DK-s Eörsi Mátyás szerint - derült ki a vele készült interjúból szerdán az ATV-n. A politikus annak kapcsán szólalt meg, hogy pártja Miskolcon a cigányozásról elhíresült Pásztor Albert volt rendőrkapitányt jelölte polgármesternek.

A „cigánybűnözés” eddig a Jobbik szavajárása volt, ezt a szóhasználatot a baloldali pártok élesen bírálták. Nem világos, hogy mire gondolt Eörsi, amikor azt mondta, hogy „statisztikailag” létezik „romabűnözés”, a bűnelkövetők származásáról ugyanis nem vezethető nyilvántartás. A politikus azzal érvelt, hogy Pásztor Albert azt állította, hogy „az összes vallomás azzal kezdődik, hogy roma vagyok”.

Eörsi szavaira ma Schiffer András, az LMP társelnöke és országgyűlési frakcióvezetője reagált a Facebookon. Azt írja, hogy az elmúlt években lankadatlanul igyekezett elmagyarázni a jobbikos képviselőknek, hogy ha összekapcsolják egy népcsoport elnevezését a bűnözés kifejezéssel, azzal mindenkit megbélyegeznek, aki a népcsoporthoz tartozik, a törvénytisztelőket is.

Schiffer megjegyzi azt is, hogy a DK-s „trollkommandó” és „értelmiségi” támogatóik minduntalan támadják amiatt, hogy szóba áll jobbikosokkal is, sőt egyenesen náciszimpátiával is vádolták. Ehhez képest most egy DK-s képviselő áll elő a „romabűnözés” kifejezéssel. „Így, sunyin, romabűnözés… na, nem cigánybűnözés, hiszen az a csúnya nácikok sajátja, ők pedig mégiscsak demokraták, vagy mik” – írja Schiffer, majd ezzel zárja mondandóját: „Na most van az kedves “demokraták”, hogy elmentek a büdös ***-ba, mindahányan!”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik