Belföld

Deutsch: az MSZP olyan, mint az egyre fogyó kolbászocska

Radikálisan átrendezte az EP-választás a politikai térképet – mondta Deutsch Tamás. Szerinte Magyarországon csak egy nagy pártszövetség van, az európai közepet képviselő Fidesz-KDNP. Az öt kis pártocska, a Jobbiktól az LMP-ig vesztesei az európai választásnak – tette hozzá.

A Fidesz EP-képviselője – ironikusan – csodának nevezte, hogy az MSZP tíz év alatt mintegy 750 ezer szavazóját veszítette el az EP-választáson. A baloldali párt szerepelése gyerekkora izgalmas logikai fejtörőjét (paradoxonát – a szerk.) idézte. Az volt a kérdés, mikor fogy el az a kolbász, amelyiknek a felét mindig megeszik. A válasz: soha nem fogy el, de egyre rövidebb lesz, és lassan láthatatlanná válik. Az MSZP erre a kolbászocskára emlékezteti Deutschot.

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormánypárt számít-e brüsszeli támadásokra, Deutsch Tamás iggenl válaszolt, és hozátette: felkészültek, „harcedzettek már”. Most, a magyar választók kitüntető támogatásának, bizalmának köszönhetően, megerősödve, lelkesen, elszántan indulnak Brüsszelbe a megválasztott fideszes és KDNP-s EP-képviselők – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik