Belföld

Mesterházy nem konfliktusokban gondolkodik

Az Európai Unióban a nemzeti érdekeket akkor lehet jól képviselni, ha egy országnak vannak partnerei. Magyarország egyedül nem tud “nemzeti érdekek miatt fontos ügyeket keresztülvinni – mondta az az MSZP elnöke dunaújvárosi sajtótájékoztatóján. Az Európai Unió támogatásával valósul meg a magyarországi fejlesztések 97 százaléka, ezért az MSZP mindig is Európa-párti volt, hiszen a nemzeti érdekérvényesítést uniós keretek között képzelte el még akkor is, ha nem mindig értett egyet annak működésével – mondta.

Hozzátette: sokkal nyomorúságosabb élet lenne hazánkban az uniós támogatások nélkül. Mesterházy Attila szerint fontos lenne, hogy az Európai Parlamentben baloldali többség alakuljon ki, mert az Európai Bizottság elnöki tisztére pályázó csúcsjelölt, Martin Schulz a munkahelyteremtést tartja legfontosabb feladatának, míg a néppárti listavezető “továbbra is a megszorítások politikáját folytatná”.

Az MSZP által képviselt legfontosabb témák között említette, hogy az alapvető élelmiszerekre egyszámjegyű áfát vezetnének be, emellett a minimálnyugdíj és a minimálbér szabályozását is napirendre vennék. Minden 25 év alatti fiatalnak teljes foglalkoztatottságot biztosítanának képzésekkel vagy munkahellyel. Ezenkívül szeretnék elérni a nők és férfiak, valamint a régiók közötti béregyenlőtlenségek felszámolását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik