Belföld

Molnár Zsolt hálás lehet Ron Werber hallgatásáért

Az Izraelben élő politikai tanácsadó, miután telefonon többször is megismételte e fenyegető mondatot, azt mondta: az az MSZP-ben terjedő pletyka ugyan nem igaz, hogy ütésváltás is történt volna kettejük között, de tény, hogy kőkemény vita volt a Jókai utcai székházban, amikor márciusban információt kaptak Rogán Antal lakásügyéről. Werber azonnal használni akarta a muníciót, Molnár viszont meg akarta akadályozni a „negatív kampányt”.

A külföldi tanácsadó „egyelőre” nem akar a nyilvánosság előtt beszélni konfliktusáról Molnár Zsolttal (a képen), hiszen egy professzionális politikai szakembertől elvárható, hogy ne beszéljen kifelé, de, tette hozzá, már öregszik és néha elveszti a türelmét. Az MSZP kampányáról szóló részletes jelentését a következő hetekben írja meg, és eljuttatja Mesterházy Attilának.

Az Index információi szerint az MSZP több hetet ült az információn, miután március 10-én megkapták Rogán Antal lakásának földhivatali dokumentumait, amelyekből kiderült, nem stimmelnek a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok. Napokig csak meddő viták voltak arról, érdemes-e felhasználni ezeket. E huzavonában mérgesedett el az ellencsapást sürgető Ron Werber és a kormánypárti politikusokkal ujjat húzni nem akaró Molnár Zsolt vitája. A rogános anyag végül március 21-én, azaz alig valamivel több mint két héttel a választás előtt került a nyomdába – írja az Index.

A túloldal is időzített

A Népszabadság belügyi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a „szkinhed és más szélsőséges, illetve radikális ifjúsági csoportok október 23-i terveiről, majd később a mozgásukról készült titkosszolgálati jelentések nem említik Molnárt, ami valószínűtlenné teszi, hogy ő a kérdéses időben aktív szkinhed lett volna”. Az akkori eseményekkel összefüggő jelentéseket 12 évre titkosították, így elvileg azok már nyilvánosságra hozhatóak.


Molnár Zsolt egy fényképet mutogat Tóbiás Józsefnek a parlamentben
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Molnár állítólagos szkinhed múltjáról az mno.hu számolt be először, de csak azt követően, hogy az MSZP hevesen ellenezte szkinhedmúltja miatt a jobbikos Sneider Tamás jelölését az Országgyűlés alelnöki posztjára. Ugyanakkor a minap Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája jegyzetében jelezte, hogy ő maga már jóval korábban – február közepe óta – ismerte az MSZP-s politikus „múltját”. Neki már akkor megmutatták a róla készült 1992-es fényképeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik