Belföld

Koldulni küldte adósát a csatornaparti verekedő

Részegen összerugdosott két ismeretlent, majd egy tartozás fejében ellopott egy kakast.

Előzetes letartóztatásba került az a két férfi, akik a rendőrség gyanúja szerint hétfő este, minden ok nélkül rátámadtak két járókelőre a Hódtó utcai vasúti átjárónál.

A Szegedi Törvényszék nyilatkozata szerint részegen mentek neki az ismeretleneknek. Az egyikük, előzetes szóváltás nélkül csípőn és combon rúgta az egyik áldozatot, majd némi perlekedés után a társának ugrott. Őt is verni kezdte, valamint megpróbálta a csatornába lökni. Tettestársa mindehhez asszisztált, illetve, a hivatalos megfogalmazás szerint, egyetértő, bátorító jelenlétével szándékerősítő hatást gyakorolt rá.

Nem sokkal később – még mindig ittasan – egy hódmezővásárhelyi tanyára mentek, hogy ott egy régi tartozást behajtsanak. Lökdösni kezdték az adósukat, de csak 1500 forintot és egy kakast tudtak elszedni tőle. Ekkor egy közeli aluljáróig zavarták, hogy ott koldulásra kényszerítsék, de senki nem járt arra, így elengedték.

A gyanúsítottak büntetett előéletűek, többek között vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt álltak bíróság előtt. A jelen ügyben általuk megvalósulni látszó több bűncselekmény miatt 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők – áll a Szegedi Törvényszék közleményében

Mindketten munkanélküliek, állandó jövedelmük nincs, egyikük nemrég szabadult, a másik férfivel szemben több eljárás van folyamatban, így nagy a bűnismétlés veszélye. Ezért is döntöttek az előzetes letartóztatásuk elrendelése mellett. Védőik enyhítésért fellebbeztek, így a végzés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik