Belföld

Szakértői nyílt napok a Móra-múzeumban

Áprilistól kezdve minden hónap második szombatján várják mindazokat, akik otthon tartott értéktárgyaik, festményeik értékéről szeretnének többet megtudni. Az első alkalmat április 12-én, szombaton 11-14 óra között tartják a Móra-múzeum központi csarnokában.

A Móra Ferenc Múzeumhoz rendszeresen érkeznek lakossági megkeresések különböző tárgyak, műalkotások értékének felbecslésével kapcsolatban. Ennek az igénynek eleget téve döntött úgy a múzeum, hogy ezentúl havonta egy alkalommal szakértői nyílt napot tart.

Minden hónap második szombatján művészettörténész szakember vizsgálja meg a különböző festményeket, melyeket a tulajdonosok 11 és 14 óra között vihetnek be a múzeumba. Az értékbecslésnek köszönhetően az érdeklődők pontosan értesülhetnek az alkotások megközelítőleges értékéről, így tisztább képet kaphatnak a régóta kincsként őrzött családi ereklyék tulajdonságairól.

Az első alkalmat most szombaton tartják: április 12-én 11-14 óra között várja Nátyi Róbert művészettörténész szakember az érdeklődőket és festményeiket a Móra Ferenc Múzeum központi csarnokában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik