Belföld

Félpályán szabaddá válik az út a rakparton

A partfal építési munkálatai miatt február 27-én lezárták a rakpart mindkét sávját. Április 13-án, vasárnap este azonban félpályán megnyitják az utat a közlekedők előtt.

A Huszár Mátyás rakparton az Árvízi emlékműtől a Móra-múzeumig terjedő szakaszon elkészült az árvízvédelmi résfal, amely a belváros árvízvédelmét fogja biztosítani a rekonstrukció további elemeivel, többek között a mobil árvízvédelmi fallal közösen. A munkálatok befejeztével vasárnaptól az útzár is megszűnik, a munkák rövidesen a Stefánián folytatódnak – írja a szeged.hu.

A megújult védmű fontos része a rakparti út szintje alatt három, három és fél méter mélyen húzódó résfal, amely az átszivárgó vizek ellen nyújt majd védelmet. Ennek megépítéséhez volt szükség a rakpart teljes forgalmának lezárására.

A kivitelezők a munkálatokkal határidőre elkészültek, a további munkákhoz – amelyek során egy vízzáró vasbeton köpenyfalat építenek meg – már elegendő az útpálya felének lezárása, így hétfőn reggeltől félpályán megindulhat a forgalom az alsó rakparton. A kivitelezők 100-150 méteres szakaszokon végzik majd a munkát: itt váltakozó irányban haladhat majd a forgalom.

A munkák a Stefánia rekonstrukciójával folytatódnak, ahol szivárgó rendszert építenek ki, és itt is megépítik a vízzáró résfalat.

Az építkezésnek még lesz két része, amely során teljes útlezárásra kerül sor, amikor az árvízvédelmi emlékműnél, illetve a Belvedere-nél lévő feljárók alatt építik ki a vízzáró vasbeton aljzatot. Ez a korlátozás azonban legfeljebb két hét időtartamra szól majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik