Belföld

Egy remek hangulatú olimpiai döntő

kosárlabda (kosárlabda, )
kosárlabda (kosárlabda, )

A 4. korcsoportos városi kosárlabda diákolimpia döntőjébe a Széna Téri Általános Iskola és a Tóparti Gimnázium csapata jutott be

Bogár Pál emlékére rendezték meg az idei tanévben a városi IV. korcsoportos fiú Kosárlabda Diákolimpiát. A 40-szeres magyar válogatott kosárlabda játékos a sportélet egyik kiemelkedő alakja volt. Részt vett az 1952-es Helsinki Nyári Olimpián és csapatkapitánya volt az 1955-ben Európa-bajnokságot nyert válogatottnak.

Fia, ifj. Bogár Pál testnevelő tanár emlékezett meg édesapjáról és beszélt a sport fontosságáról: „Ha édesapám itt lenne, akkor biztos, hogy nem a munkáról beszélne. Ha ő itt lenne, sokkal inkább a sport népszerűségéről szólna. Azt hiszem, a sport mindannyiunk számára fontos, mindannyiunk számára ad valamit, és mindenkitől követel valamit. Megköveteli a sportolóktól a fegyelmezett magatartást, a lemondást, a sportszerű életet és a rendszeres, pontos munkát. Bízom benne, hogy ti, akik a nézőtéren ültök, hasonlóképpen gondolkodtok a sportról és közületek is lesz olyan, aki városunkat képviseli majd utánpótlás, vagy válogatott csapatokban.”

A megemlékező szavak után a rendezvényt Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András nyitotta meg, aki a sport összetartó erejéről beszélt, valamint a kosárlabdáról, amit nemcsak játszani, hanem nézni is érdemes. Jó példa erre az amerikai iskolák versenye, amikor saját csapatnak, barátnak, osztálytársnak drukkolva építkeznek a közösségek.

A verseny előtt és a meccs szünetében a Széna Téri Általános Iskola FIT KID elnevezésű fitness csapatának többszöri bemutatója tette még színesebbé az eseményt.

A mérkőzés után eredményhirdetés következett, amelynek keretében Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adta át a díjakat. A versenyt a Széna TériÁltalános Iskola csapata nyerte 83-68-ra, így a megyei döntőben ők képviselhetik majd városunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik