Belföld

Együtt ünnepelt hétvégén a turisztikai szakma

Már negyedik alkalommal szervezte meg a kamara a Turisztikai Szakma Bálját, amelyen a szállás- és vendéglátóhelyek, utazási irodák, borászatok és cukrászatok, oktatási intézmények képviselői mellett számos más, a turisztikához és a kamarai közösséghez kapcsolódó vállalkozás is képviselte magát.

Február 22-én szombaton különleges alkalomra gyűltek össze a régió turizmus területén működő vállalkozásainak vezetői, képviselői.

A régió szereplői mellett az ország számos területéről pl Somlóról, Balaton vidékéről, az Alföldről, a fővárosból is érkeztek vendégek a Tajvani Nagykövetség mellett. Az Apáczai Csere János Kar Rendezvénycsarnoka idén is méltó helyszínt biztosított a több mint 200 fős eseménynek, amelyhez a vacsorát a város legjobb szakácsai készítették a Győri Szakácsklub képviseletében. Az ínycsiklandó menüsort a hozzájuk felszolgált borok minősége tovább emelte: a Babarczi Borászat és a Kontyos Borház termékei közül a sommelier által választott italok tökéletes párosításnak bizonyultak.

A vendégek idén igazi “retro partira” váltották meg jegyüket; a hangulatról nem csak a köszöntőitalként bemutatott Csalló Pálinkák és a stílushoz illő dekoráció gondoskodott, de Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar vendégfellépése is hozzájárult a remek hangulathoz.

Azok is megtalálhatták számításukat a bálon, akik táncrendjükbe néha egy kis pihenőt is beterveztek: grafológiai gyorselemzés, zsákbamacska és “Csalló Tipp” játékra is lehetőség volt. Ez utóbbin a Csalló Pálinkamanufaktúra három termékét kellett jól beazonosítaniuk a nevezőknek – sikeres tippelés esetén nyereményük egy tombola jegy volt. A játékot és a tombolát egyben jótékonysági céllal is hirdették meg: a befolyt részvételi díjat – a Csalló Pálinkamanufaktúra és a szervezők – az Apáczai Kar egy hátrányos helyzetű, tehetséges hallgatója tanulmányainak támogatására ajánlották fel.

A színvonalas, négyfogásos vacsorát követően éjfélkor újabb finom falatokkal várták a vendégeket: a Széles Húsüzlet felajánlásával bio füstöltárukat szervíroztak hozzájuk illő teljes kiőrlésű kenyérrel és gyümölccsel megtűzdelve. A tombola sorsoláson idén is számos nagy értékű nyeremény talált gazdára, amelyeket a résztvevők és más  kamarai vállalkozások ajánlottak fel. A nyertes szelvények kihúzását követően a vendégsereg hajnalig ünnepelhetett együtt, amelyhez a talpalávalót idén is a Galaxy Tánczenekar biztosította.

Az immár hagyománnyá váló bál fővédnöke Borkai Zsolt Polgármester Úr volt. A rendezvény példaértékű összefogást tükröz a megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a győri Önkormányzat, a Ny-Mo-i Egyetem és a turisztikai vállalkozások között!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik