Belföld

Szegedi költségvetés újratöltve

Mivel az elmúlt héten elhalasztották a döntést, pénteken a törvényi határidők miatt biztosan el kell fogadniuk a képviselőknek a város idei költségvetését.

Egy hete botrányos volt a közgyűlés a városháza dísztermében, aminek a végeredményeként elhalasztották a költségvetés megtárgyalását. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, megindultak az egyeztetések, így csütörtökre megszületett a megállapodás: az eredeti 1,2 milliárdos átcsoportosításhoz képest csupán 500-600 millió forintos módosító javaslatot nyújt majd be a Fidesz-KDNP frakció.

Mint azt korábban a Szeged24 megírta, Hüvös László fideszes tanácsnok 42 pontos módosító indítványt nyújtott be. Ezekből is valószínűleg sokat visszavont. Korábban is az volt a gyakorlat, hogy a Fidesz-KDNP jóval nagyobb kiadásokat várt volna el, míg Botka László polgármester a költségvetés stabilitását tartotta szem előtt. A mostani megállapodás azt jelenti, hogy a pénteki közgyűlés valószínűleg nem nyúlik hosszúra, hiszen a két nagy frakció (MSZP és a Fidesz KDNP) támogatni fogja azt. A kérdés csak az, milyen kompromisszumok születtek meg a háttérben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik