Belföld

Paks: aláírás helyett kezdeményezzen népszavazást Áder János

Legalábbis ezt kéri a köztársasági elnöktől az Együtt-PM, jelentette be Szelényi Zsuzsanna, a párt politikusa.

Az Országgyűlés csütörtökön fogadta el a paksi bővítésről szóló határozatot, a párt most azt kéri, aláírás helyett inkább bocsájtsa népszavazásra a kérdést Áder. Szelényi kiemelte, a kormány a beruházással minden családot egymillió forinttal adósít el, hiszen a bővítés az állampolgároknak egyenként 300 ezer forintjába kerül.

„Ezzel az erővel Orbán Viktor akár egy sárga csekket is írhatott volna minden családnak” – fogalmazott, hozzátéve: a következő években akár két-, háromszorosára is drágulhat a paksi építkezés.

Szelényi Zsuzsanna szerint a kabinet a bővítéssel szembe megy az európai és nyugati tendenciákkal, ott már belátták: nem éri meg atomerőművet építeni, hiszen az így előállított áram ára csak állami támogatás mellett versenyképes. Szólt arról is, hogy kormányra kerülésük esetén a Paksra szánt forrásokat a kis- és középvállalkozások támogatására, valamint az oktatás fejlesztésére költenék.

Az Együtt-PM ezért követeli a kormánytól, hogy ne adósítsa el az országot, a bővítésről pedig kérdezzék meg a lakosság véleményét is – közölte az ellenzéki politikus, aki megjegyezte: hétfőn a Sándor-palota elé szervezett fáklyás felvonulással próbálnak hatni az államfőre, hogy ne írja alá a bővítést jóváhagyó parlamenti határozatot.

Szelényi Zsuzsanna kérdésre válaszolva elmondta, a választási törvény módosításai miatt indokoltnak tartják és javasolják is EBESZ-megfigyelők meghívását az áprilisi országgyűlési választásra.

A bohóc miatt a rendőrséghez fordultak

A Bajnai Gordont ért hatvani bohóctámadás kapcsán pedig a párt az országos rendőrfőkapitányhoz fordul annak kivizsgálására, miként fordulhatott elő, hogy Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán nem volt rendőri biztosítás annak ellenére, hogy a helyszínre ellentüntetést jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik