Belföld

Kirakták, majd két és fél órát váratták a betegszállítók a 80 éves nénit

Két és fél órán keresztül várta egy 80 éves asszony a betegszállítókat, miután állítólag megkérték, hogy szálljon ki a járműből, hamarosan visszamennek érte, és viszik tovább – írta a baon.hu a hölgy unokájára hivatkozva.

Önnek volt már rossz tapasztalata betegszállítókkal? Avagy jó?

A jánoshalmai idős asszony a kecskeméti megyei kórházban volt kivizsgáláson. Miután elbocsátották az intézményből, betegszállítókkal indult haza. Az asszonyt dél körül Kiskunhalason a kórház portájánál „kirakták” csomagjaival együtt, hogy majd negyed vagy fél óra múlva visszajönnek érte.

„Nagymamám hiába várta őket, nem mentek vissza érte. Egy ismerős látta meg a kórháznál 15 óra körül és végül ő vitte haza” – mondta Barta János.

Hozzátette: nagymamája kérte a betegszállítókat, hogy legalább a csomagjai hadd maradjanak a kocsiban, ne kelljen őket cipelnie, de kérésére nemet mondtak. Panaszukkal végül a betegjogi képviselőhöz fordulnak.

A mentőszolgálat szerint az idős nőt a Laufer Logistic Kft. szállította. A baon.hu többször is kereste a céget az üggyel kapcsolatban, ám az ügyvezető nem nyilatkozott és e-mailben elküldött kérdéseire sem kapott választ a lap.

A betegjogi központ tájékoztatása szerint folyamatban van bejelentés kivizsgálása, de csak az eljárás lezárulta után nyilatkoznak az esetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik