Belföld

Enyhe, borongós napok következnek

Bár tavaszias idő ígérkezik a hét utolsó napjaira, kirándulásokat azért ne tervezzünk.

Pénteken borongós, szeles napunk lesz, elszórtan fordulhat elő szitálás, gyenge eső. A déli szél megerősödik. 5-7 fok köré enyhülhet a levegő.

Szombaton és vasárnap átmeneti felszakadozásokkal borult lesz az ég, és sokfelé várható eső. Több helyen jelentős mennyiségű esőre számíthatunk. 7 fok körüli értékeket mérhetünk délutánonként. Erős lesz a szél.

Hétfőn délelőtt átmeneti csapadékszünet, délutántól újabb eső valószínű.

Közben a Szlovéniában az elmúlt napokban kialakult közlekedési helyzet miatt a Külügyminisztérium konzuli szolgálata az országba tervezett utazások elhalasztását kéri. Az utakat folyamatosan tisztítják, az autópályák járhatók, de ott is előfordulnak jegesedések, ezért mindenképpen ajánlott, hogy az útra kelők fokozott óvatossággal közlekedjenek Az autópályákról letérve sok helyen szükséges a hólánc használata, ezt a rendőrök is ellenőrzik.

Tekintettel az útviszonyokban és az áramellátásban kialakult helyzetre, valamint arra, hogy a következő napokban országszerte várható további havazás és jégeső, a konzuli szolgálat javasolja a szlovéniai utazások elhalasztását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik