Belföld

Dunának megy a „Nemzet Rozmárja”

Szombaton Dunakeszinél ússza át a folyót ifjabb Schirilla György.

A hírt saját közösségi oldalán jelentette be a magát a Nemzet Rozmárjának kinevező természetgyógyász, aki a téli mártózást a jeges vízben atyai örökségként folytatja, hiszen édesapja halála után döntött úgy, hogy folytatja a hagyományt.

A Facebook-oldalán azt írta, hogy szeretettel vár mindenkit február 1-jén, szombaton 14 órára a Dunakeszi Révhez, ahol újra megmártózik a fagyos Dunában. Várhatóan 14:30-kor viszi át egy motorcsónak a Szürkő-sziget közelébe, partra érkezése 15 óra körül várható Dunakeszinél. Az úszás előtt 14 órától bárki bemelegíthet vele, mivel előtte futni fog.


Fotó: MTI / Földi Imre

Ifjabb Schirilla György készíti fel egyébként Berki Krisztiánt is arra, hogy a Dunát átússza vele. Az Édes élet kigyúrt szereplőjét már arra is figyelmeztette, a jéghideg víz miatt biztosan lesznek szexuális problémái. „A sejtek, különösképpen azok, amelyek a férfiasságot biztosítják, ilyen hideg vízben megrongálódnak”. Berkit azonban ez sem tántorította el. Azt mondta: olyan dolgot visz véghez, amire eddig csak Schirilla György és édesapja voltak képesek”. A célja, véghezvigye, adott esetben túlszárnyalja nagy emberek teljesítményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik