schiffer szél lmp (schiffer andrás, lmp, )
Belföld

Erősebb lett az LMP a baloldali Összefogástól

Munkácsy Márton
Munkácsy Márton

2014. 01. 29. 14:14

A Századvég január végi kutatásából azt állapította meg, hogy az LMP támogatottsága bő egy év után újra elérte a parlamenti bejutási küszöböt. A lakosság 5 százaléka voksolna rájuk, tehát az összefogás nyertese az LMP a koalícióban szereplő baloldali pártokkal szemben. Ebben a változásban szerepe lehet annak is, hogy Bajnai Gordon hátra-, Gyurcsány Ferenc pedig előrelépett, ami csalódást kelthetett a baloldali választók egy részében.

Az ellenzéki átrendeződés ellenére stabilnak mondható a Fidesz–KDNP előnye, a felnőtt korú lakosság 32 százaléka támogatja a kormányzó pártokat a Századvég elemzői szerint. A Jobbik jelenleg 11 százalékon áll a teljes népességen belül, más pártokra a választókorúak 2 százaléka szavazna.

A biztos szavazó pártválasztók között a kormánypártok támogatottsága 51 százalék, az Összefogás pedig 28 százalékon áll. Az LMP ebben a közegben is erősödött, 6 százalék voksolna rájuk. A Jobbikra a biztos szavazó pártválasztók 14 százaléka, míg más pártra 1 százalék szavazna.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.