Belföld

Néma rapper az Összefogás Párt elnöke?

Írtunk már arról korábban, hogy Szepessy levélben tiltakozik az ellen, hogy a baloldali összefogás is használja, ők 2009 óta léteznek mint Összefogás Párt, a Nemzeti Választási Bizottság pedig nyilvántartásba is vette őket. Szepessy arra kérte a baloldali pártokat, hogy „legyenek sportszerűek és keressenek maguknak olyan nevet, amivel nem tévesztik meg az Összefogás Párt szavazóit”. Majd azt is elárulja, pártjával már jó ideje készülnek a választásokra és mind a 106 egyéni választókerületben van „kiváló felkészült képviselő jelöltjük”.

De az csak most derült ki – és milyen jó, hogy kiderült! –, hogy a szociális kártyát megálmodó Szepessy ismert rapper, ráadásul a még ismertebb Ogli G oldalán. A mandiner rántotta le a leplet és a beszédes művésznevet Szepessy Zsoltról, vannak, akik kételkednek, de mi próbálunk hinni abban, hogy egy volt polgármester, jelenlegi pártelnök lehet rapper is. Kerestük Szepessyt és a pártot, de addig is itt egy szám tőlük.

Egyetlen, de annál nagyobb problémánk van Big Moneyval, méghozzá az, hogy ő sosem énekel, csak úgy ott van Ogli mellett, mutatjuk:

De a szövegben azért előkerül az ő neve is, a fenti számban például 0:58-tól, amikor Ogli G azt énekli, hogy „Big Money mellett kidörzsölődtem szépen”, bármit is jelentsen a kidörzsölődni.

Big Moneyról – csak röviden

Kicsoda Big Money a magyar rap életében? Egy, a magyar rapet nálam sokkal jobban nyomon követő ismerősöm szerint Big Money az, „aki Ogli G őscimborájaként a börtönből való szabadulás után újra felfuttatta Ogli karrierjét. Kicsit olyan ő, mint a magyar DJ Khaled, csak még nála is jelentéktelenebb figurának tűnik. Mindig ott van a háttérben, de soha nem szólal meg. Ugyanakkor nélküle Ogli nem biztos, hogy vissza tudott volna térni 2004 körül. Ha nincs Big Money, jó eséllyel nincs High Rollers és Pénteken Berényben sem. Ami értelemszerűen óriási hiányosság lenne.” De ő kételkedik abban, hogy Szepessy lenne a néma rapper Ogli mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik