Belföld

Agyonlőtte az ékszerészt a rabló

A pozsonyi üzeltbe fegyveresek rontottak be, a tulajdonos meghalt, feleségét is meglőtték. Egy 52 éves férfit gyanusítanak.

Szerdán beszámoltunk róla, hogy a pozsonyi Széplak utcában kiraboltak egy ékszerkereskedést. A fosztogatás vérengzéssé fajult, a bandita egy halálos áldozatot és két sérültet hagyott maga után. A rendőrök nem sokkal a rablás után elkapták.

Az üzlet tulajdonosát több golyó is érte, mert kezén és lábán is megsérült. Őt a mentők a helyszínen próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. A másik sérültet, a tulaj feleségét deréktájon lőtték meg, őt kórházban ápolják.

Az ékszerész feleségét meg kellett műteni, de nincs életveszélyben. A legfrissebb információk szerint az elkövető is megsérült a dulakodásban, s nyílt csonttörést szenvedett a lábán – írja cikkében a Paraméter.

15 évet kaphat, ha elítélik

Az 52 éves vágújhelyi gyanúsítottnak nem ez volt az elsőszembeszegülése a törvénnyel. A végleges vizsgálati eredmény szerint kedden délután ment be az ékszerboltba, ahol egy 61-es típusú Skorpió géppisztollyal a kezében pénzt és ékszereket követelt. Azt nem tudni, miért lőtt rá a 66 éves tulajdonosra és 63 éves feleségére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik