Belföld

Virág Cukrászda – Pályázatot ír ki az önkormányzat a működtetésére

Pályázatot ír ki az önkormányzat a szegedi Virág és a Kis Virág cukrászdák működtetésére, döntött a Tisza-parti város közgyűlése pénteken.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, jövőre nyithat a Virág Cukrászda. A Kis Virág Cukrászda 2009 őszén, a Virág Cukrászda pedig 2010 januárjában zárt be, miután a vendéglátóhelyeket működtető vállalkozások gazdálkodása ellehetetlenült. Ezt követően megszűnt a városi tulajdonú Kis Virág Cukrászda üzlethelyiségének bérleti szerződése, az önkormányzat elővásárlási jogával élve pedig 275 millió forintért megvásárolta a Virág Cukrászda ingatlanát. Hosszú perek sorát követően december 4-én született meg az utolsó jogerős bírósági döntés, amely alapján az önkormányzat birtokba veheti az ingatlanokat.

A közgyűlés által elfogadott pályázat alapján a bérlőknek profilhoz kötötten cukrászdaként kell üzemeltetnie az ingatlanokat. Az egyik cukrászdát – az esetleg szükséges felújítást követően – a bérleti szerződés megkötése után három hónappal, a másikat hat hónappal kell a működtetőnek megnyitnia – írja a szegedma.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik