Belföld

Nincs elég busz a közmunkásoknak

Késnek a volánbuszok a 10-es főúton (10-es főút, dugó, volánbusz, )
Késnek a volánbuszok a 10-es főúton (10-es főút, dugó, volánbusz, )

A Volán-társaságoknak buszokat kell kölcsönkérniük, hogy a közmunkásokat szállíthassák.

Kapcsolódó cikkek

A téli közmunka képzési programjában részt vevők ingyen juthatnak el a foglalkozásokra a helyi és helyközi járatokon. A résztvevők költségeit utólag térítik meg. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például 3500 ember vesz részt a téli közmunka képzési programjában úgy, hogy másik településről kell utazniuk. A Szabolcs Volánnak azonban nem volt elegendő busza arra, hogy ellássa a hirtelen megnövekedett igényt – írja az Index.

A minisztérium utasítása alapján ugyanakkor a Volán-társaságoknak mindenképpen el kell szállítaniuk a képzésben részt vevőket, ezért a cég más Volán-társaságoktól kért segítséget. A Tisza Volán szóvivőjétől például a lap megtudta, hogy ők hat buszt és sofőrt küldtek Kisvárda környékére. A dél-alföldi régióból összesen 16 buszt kellett az ország északkeleti megyéjébe utalnia, sofőrökkel együtt.

A cég sofőrjei egyhetes váltásban dolgoznak Kisvárda és környékén, szállásukat a Volán-társaság fizeti, és a sofőrök önként jelentkeztek a feladatara. A költségeket utólag térítik meg a cégek számára az EU által finanszírozott képzési programra fordítható összegből, amelynek egy részét a képzésen részt vevők szállítására lehet felhasználni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik