Belföld

Kiborította a Fidelitast az alapítványmaffia

fidelitas(2)(960x640).jpg (fidelitas, )
fidelitas(2)(960x640).jpg (fidelitas, )

Az alapítványbizniszt üzemeltető szélhámosok milliárdosra keresik magukat. Ennél nincs lejjebb – olvasható a Fidesz honlapján.

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Gyermekrák Alapítvány elnöke, Balogh István ,,Gyermekmentő” feliratú Mercedesével rendszeresen furikázik budai luxusvillája és a belváros között. Ennél már nincs lejjebb – áll a honlapon közzétett Fidelitas-közleményben.

Egyre többször derül ki, hogy szánalmas ügyeskedők egy karitatív ügy mögé bújva verik át a jóhiszemű adakozókat. Megtévesztő internetes kampányokat indítanak, miközben a beérkezett támogatásoknak csak egy töredéke jut el azokhoz, akik nevében pénzt gyűjtenek. Az alapítványbizniszt üzemeltető szélhámosok eközben milliárdosra keresik magukat – hívja fel a figyelmet a Fidelitas. Épp ezért: „felhívjuk a kormányt, hogy a leghatározottabban lépjen fel az alapítványmaffia felszámolása érdekében!”.

Az előzmény, hogy az Index többször is a tanúja volt, amint Balogh az adományokból vásárolt, személyautós kivitelű betegszállítóval teszi meg a távot budaligeti villája és az alapítvány VIII. kerületi, Rákóczi téri irodája között. Egyszer pedig a Teve utcai rendőrpalotához vitte a betegszállító sofőrje. Baloghék a megengedett sebességet meghaladva, a villamossínen és a buszsávban kerülték ki a reggeli dugót. A szirénát, fényhidat nem kapcsolták be.

Az Index kérdésére az alapítvány elnöke elmondta, hogy a betegszállítót néha “közérdekű ügyintézésre” is igénybe veszik, de magáncélra soha nem használják. Egyszer, amikor Balogh a betegszállítóból szállt ki az alapítvány irodája előtt, azzal védekezett, hogy az autót gumicserére kellett vinni, és az ő egyetlen, aki az ehhez szükséges papírokat aláírhatja. A rendőrpalotába tett kiruccanást szintén azzal indokolta, hogy az autó ügyeit kellett intéznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik