Belföld

Kirúgták a pártból, de nem hajlandó lemondani Balogh József

Azok után, hogy tegnap mi is beszámoltunk róla, még mindig a Fidesz tagja az asszonyverő Balogh, a legújabb hírek szerint mára kitették a pártból.

Az élettársának orr- és arccsonttörést okozó Balogh József egészen tegnapig volt a nagyobbik kormánypárt tagja független országgyűlési képviselőként.

Az Index információi szerint azonban mától a Fidesz megszűntnek nyilvánította a képviselő tagságát, kirakták a pártból.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint “amit Balogh József tett, elfogadhatatlan és vállalhatatlan. A Fidesz álláspontja az, hogy nincs az az élethelyzet, amelyben elnézhető lenne, hogy egy férfi megver egy nőt. A nőket tisztelni és szeretni kell és nem bántani. Balogh József ma már nem tagja a Fidesznek” – írja a hírportál.

Kocsis hangsúlyozta, a Fidesz családpolitikai felfogása alapján elfogadhatatlan, ami történt. „Egy férfinak a feleségét tisztelnie és szeretnie kell, nem pedig bántani” – tette hozzá.

Az Indexnek sikerült megszólaltatnia az immár párt nélküli Baloghot, aki továbbra sem hajlandó lemondani parlamenti képviselői mandátumáról, valamint elmondta, nem lepte meg, hogy kitették a Fideszből, mert ő már a májusi frakcióelhagyását is úgy értelmezte, hogy a pártból is távozott ezzel a lépéssel. Azonban az, hogy hivatalosan csak mától nem tagja a nagyobbik kormánypártnak, nem befolyásolja abban, hogy továbbra is képviselő legyen.

Már korábban beismerte tettét

A képviselő hétfőn ismerte be, hogy többször is ököllel ütötte és a hajánál fogva rángatta élettársát, Terikét. A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos testi sértés megalapozott gyanújával hallgatta ki Baloghot, a kihallgatás után pedig közölték, a képviselő a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik