Belföld

Bemutatkoztak a DK Csongrád megyei jelöltjei

Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)

A Demokratikus Koalíció önállóan készül a választásokra, ugyanakkor hezitálás nélkül, a végsőkig képviseli a jelenleginél szélesebb demokratikus ellenzéki összefogás ügyét.

A DK az első párt, amely már döntött mind a 106 egyéni jelöltről, és ezt nyilvánosságra is hozta – mondta Gyurcsány Ferenc kedden Szegeden fogadónapja után és egy lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján.


fotó: Iványi Aurél

A DK a Csongrád megyei 1-es, szegedi körzetben Binszki József ügyvédet indítja. A másik szegedi körzetben, amelyhez Mórahalom is tartozik Csóti Zsombor produkciós vezető lesz a jelölt. A 3-as szentesi és csongrádi központú körzetben Nagy Huszein Tibor agrárközgazdász, az Agrárszövetség egykori főtitkára, míg a 4-es Hódmezővásárhelyt és Makót magában foglaló körzetben Buzás Anna joghallgató, Buzás Péter (MSZP) makói polgármester lánya küzd meg a képviselői helyért.

A fogadónapokon hallottakról szólva a politikus elmondta, mostanra az országban nem egyszerűen szegénység van, hanem nyomor, olyan szintű nélkülözésről számolnak be az emberek, ami az elmúlt évtizedekben elképzelhetetlen volt.
Gyurcsány Ferenc kifejtette, egy kormányváltás után rövidtávon csak gesztusértékű javulást lehet elérni.

Ahhoz hogy visszaszerezzük Magyarország gazdaságának erejét, hogy a 2014 után meghozott beruházási döntések munkahelyeket teremtsenek pár év kell – hangsúlyozta a pártelnök.

„Nincsen ingyen ebéd”, ahhoz, hogy Magyarországból jobb ország legyen, mindannyiunknak tenni kell – fogalmazott.
Kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc közölte, balközép politikusnak tartja magát, kormányzását a legnehezebb időszakban is arra használta, hogy úgy teremtsen egyensúlyt és növekedést, hogy mindeközben a legszegényebbek is élni tudjanak Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik