Belföld

Városi megemlékezések a Dunakanyarban

A folyóparti települések egy részében már ma tisztelegnek az 1956-os forradalom emléke előtt.

Gödön 17 órakor a József Attila Művelődési Házban kezdődik ünnepség, amelyen Markó József polgármester köszöntője után a Huzella Tivadar Általános Iskola diákjainak műsorát nézhetik meg a város lakói, majd Vén István ’56-os elítélt, Iván Kovács László cellatársa, a Politikai Foglyok Országos Szövetségének tagja mond ünnepi beszédet. Este hatkor Iván Kovács László szobránál lesz koszorúzás a Kincsem parkban (Göd, Pesti út).

 

Nagymaroson kedden fél ötkor kezdődik a megemlékezés a temetőben, majd a város vezetői és lakosai közösen vonulnak át a művelődési házba, ahol este hatkor tartanak ünnepi műsort. Az est szónoka Harrach Péter országgyűlési képviselő lesz, közreműködnek a Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. A program végén gyertyákkal vonulnak át a megjelentek a Fő téri emlékműhöz, ahol koszorúkat helyeznek el a 950-es számú Szent Gellért Cserkészcsapat közreműködésével.

 

Zebegényben kedden délután négykor az iskola aulájában, Verőcén pedig délután 5-kor a Kopjafáknál emlékeznek. Kismaroson este 6-kor a művelődési házban tartanak ünnepséget. A rendezvényen Kismarosért Emlékérmet kap a helyi nyugdíjas klub korábbi vezetője, Nagy Sándorné.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik