Belföld

Orbán uralta a híradókat szeptemberben

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről, erőszakos bűncselekményekről, valamint közlekedési balesetekről hallhattak a leggyakrabban a hírműsorok fogyasztói szeptemberben - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Az M1 esti Híradójában a kormányról a politikai hírek csaknem 6 százaléka szólt, míg a Fidesz szereplési aránya 44 százalékot tett ki. A KDNP megközelítette az 5 százalékot. Az MSZP a politikai hírek mintegy 16 százalékában volt látható, míg a Jobbik a 8 százalékában. Az LMP-nek csaknem 5 százaléknyi híridő jutott, a DK-nak 8 százalék, az Együtt-PM-nek pedig majdnem 9 százalék.

Az RTL Klub esti Híradójában szeptemberben a politikai hírek több mint 8 százaléka szólt a kormányról, 46 százaléka pedig a Fideszről. A KDNP-ről majdnem 2,5 százaléknyi, az MSZP-ről több mint 22 százaléknyi tudósítás számolt be. A Jobbik hírszámának aránya meghaladta a 4 százalékot, az LMP-é az 5-öt, a DK-ról a hírek 1,5 százaléka szólt, az Együtt-PM-ről majdnem 10 százaléka.

A TV2 Tények című műsorában a politikai hírek 4,5 százaléka számolt be a kormány munkájáról, a Fideszéről csaknem 57 százaléka. A KDNP aránya alig több mint 1 százalék, az MSZP-jé csaknem 22, a Jobbik viszont nem érte el az 1 százalékot. Az LMP-ről a hírek majdnem 4 százaléka szólt a múlt hónapban, a DK-ról több mint 5, az Együtt-PM-ről majdnem 6,5 százaléka.

Orbán Viktor miniszterelnök szeptemberben összesen 212 alkalommal szerepelt a hírekben, amelyekben együttesen, majdnem 118 percben beszélt. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke ötször került be a hírműsorokba (bő 1 perc), Mesterházy Attila (MSZP) 96 alkalommal (14,5 perc), Vona Gábor (Jobbik) 36-szor (8 perc), Schiffer András (LMP) pedig 45-ször (15 perc).

Fotó: MTI

A Fideszből a legtöbbször a miniszterelnök került be, őt követte Rogán Antal, Varga Mihály, Szijjártó Péter és Kövér László. A KDNP legtöbbet szerepeltetett politikusainak listája: Soltész Miklós, Hoffmann Rózsa, Harrach Péter, Rétvári Bence és Simicskó István.

Az MSZP-ben a legtöbbet szereplő Mesterházy Attila után Török Zsoltot, Tóbiás Józsefet, Gúr Nándort és Józsa Istvánt láthatták-hallhatták az emberek, míg a Jobbik sorrendje: Vona Gábor, Volner János, Z. Kárpát Dániel, Dúró Dóra és Gyöngyösi Márton. Az LMP-ből Schiffer András szerepelt a legtöbbet a hírekben, őt követte Szél Bernadett, Osztolykán Ágnes, Mile Lajos és Vágó Gábor.

A DK sorrendje: Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varju László, Gréczy Zsolt és Niedermüller Péter, az Együtt-PM-é pedig Bajnai Gordon, Karácsony Gergely, Kónya Péter, Szigetvári Viktor és Szabó Tímea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik