Belföld

Végleg lezárult a Csatáry-molinó ügye

ftc (ftc)
ftc (ftc)

Az ügyészségi felülvizsgálat megállapította, hogy a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság feljelentést elutasító határozata helytálló - értesült a Magyar Hírlap a Fővárosi Főügyészségtől.

A napilap szombati számában megjelent cikk ismerteti, hogy a felülvizsgálatot végző XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség ezzel együtt azt is megállapította, hogy a rendőrség az eljárási törvénnyel ellentétben helytelenül biztosított a feljelentőnek panaszjogot a határozattal szemben. A feljelentő ugyanis nem központi államigazgatási szerv képviseletében tette a feljelentést, sértetti jogállására vonatkozó adat pedig nem merült fel. A kerületi ügyészség tehát csak abban a vonatkozásban módosította a feljelentést elutasító határozatot, hogy a törvény alapján az ellenpanasznak nincs helye.

Az augusztus 17-i FTC–MTK labdarúgó-mérkőzésen kifeszített, a nemrég elhunyt, háborús bűnökkel vádolt Csatáry Lászlóra emlékező molinó ügyében azután indult eljárás, hogy Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő legfőbb ügyészhez intézett kérdését Polt Péter feljelentésként értékelte. Ennek elutasítása után szintén Steiner kérdésére Polt jelezte, hogy az ügyészség elrendelte a határozat felülvizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik