Belföld

Az ügyészség is beszállt a fradisták ellen

polt péter (polt péter, )
polt péter (polt péter, )

Nem nyugszanak a kedélyek a Csatáry-molinó körül. A vádhatóság vizsgálja az ügyet.

Steiner Pál a legfőbb ügyészt kérdezte arról, folyik-e büntetőeljárás az „In memoriam Csatáry László” feliratú transzparens kifeszítése miatt. Polt Péter az ellenzéki képviselő kérdését feljelentésként értelmezte. Tudatta, hogy a hozzá intézett kérdést – tartalma miatt – elküldte a Fővárosi Főügyészségnek. A vádhatóság vizsgálja ki, hogy az FTC-MTK labdarúgó mérkőzésen történtek közösség tagja elleni erőszakos bűntettnek minősülnek-e.

Előzőleg a szocialista képviselő Polt Péternek azt írta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség vádirata szerint „Csatáry László 1944-ben szándékosan segítette a Kassáról koncentrációs táborokba deportált zsidók megkínzását és törvénytelen kivégzését”. A kassai kerületi bíróság márciusban életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatta a népbíróság 1948-as halálos ítéletét. Csatáry közeli haláláig a bíróság azt vizsgálta, melyik országban kell letöltenie büntetését.

Steiner Pál emlékeztetett arra is, hogy a Btk. 216. § (1) bekezdése szerint a közösség tagja elleni erőszak olyan bűntett, amely “három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azt kérte, ne használja senki  politikai megnyilvánulásra a klub nevét. A sportvezető a Digisport Reggeli start című műsorában utalva arra, hogy az FTC-MTK örökrangadón a zöld-fehérek szurkolóinak egy kisebb csoportja a háborús bűnökkel vádolt Csatáryra emlékező transzparenst feszített ki. Emiatt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 800 ezer forintra büntette meg a klubot.

Ha kíváncsi arra, merre megy a Fradi-gőzös, olvassa el az FN24 véleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik