Belföld

Együtt mutyizhat a család

A hétvége közeledtével egy társasjátékot ajánlunk mindenkinek. A játék otthoni kinyomtatása után bárki kipróbálhatja, milyen buktatókkal jár ma egy üresen álló terület beépítése.

Mutyipoly. Ez a neve a legújabb magyar társasjátéknak, amit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki Karának hallgatói készítettek. A játékot az Építész Szakkollégium diákjai készítették az idei alkotóhétre és nem keverendő össze Rosszkifogás saját készítésű társasával.

A játék alapötletéül természetesen a világszerte ismert városépítős játék, a Monopoly szolgált, megtűzdelve és tovább gondolva a magyar viszonyok ismert nehézségeivel. A játékban a Városligetet kell beépítenünk, beszerezve a szükséges bontási, építési és szakhatósági engedélyeket, ügyelnünk kell természetesen a rendelkezésre hitelkeretre is, mindemellett pedig fel kell húznunk a szükséges épületeket.

A készítők szerint a játék során „segít vagy éppen gátol minket a MUTYI, amelyek MUTYI-kártyákon keresztül érvényesíthetőek. Az nyer, akinek minél több és minél értékesebb ingatlanja található a teljes egészében beépített Városligeten a játék végeztével.

Induljon a mutyi! Forrás: eszak.org.hu

Ezen a honlapon a teljes játék letölthető, mindenkinek jó szórakozást kívánunk hozzá!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik