Belföld

Orbán folytatja a harcot

Orbán Viktor Londonban (orbán viktor, london, )
Orbán Viktor Londonban (orbán viktor, london, )

A Londonban tárgyaló magyar kormányfő hitet tett a nukleáris energia mellett, ésmindenkit biztosított: meg fogják vívni a rezsiharcot.

Orbán Viktor, akit a Downing Streeten fogadott David Cameron brit miniszterelnök, a megbeszélés után magyar újságíróknak elmondta: több kérdésben erős szövetség jött létre Nagy-Britannia és Magyarország között, és ennek kiemelt területe a nukleáris energia

A két ország a nukleárisenergia-használatának jelenlegi nemzetközi szabályozását elégségesnek tartja, és nem akar létrehozni semmilyen ezen túlmutató európai intézményt – tette hozzá. Orbán Viktor szerint a következő néhány évben Magyarországon el kell érni, hogy az energia ne legyen drágább, mint az Egyesült Államokban, ahol egyharmaddal alacsonyabbak az energiaárak.

A miniszterelnök nem tartja meglepőnek, hogy Brüsszelből “támadás éri a rezsicsökkentést” – utalt az Európai Bizottság rezsicsökkentéssel kapcsolatos levelére. “Mindig tudtuk, hogy a rezsicsökkentés harcos téma lesz”, hiszen vannak nagy nemzetközi cégek, amelyeknek a rezsicsökkentés a profitjuk csökkenésével jár, így ők “minden követ megmozgatnak mindenhol” – fogalmazott.

“Nem javaslom a magyaroknak, különösen nem a kormánynak, hogy meglepődjünk azon, hogy most Brüsszelből támadás éri a rezsicsökkentést” – mondta a miniszterelnök, kijelentve: meg fogják vívni a küzdelmet, a kormánynak komoly érvei vannak. “Szeretném megnyugtatni a magyar közvéleményt, hogy a rezsicsökkentés nemcsak marad, hanem folytatódni is fog” – közölte Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik