Belföld

Izraeli modell alapján listázna a Jobbik

Az "ügynök" megnevezést adnák minden civil szervezetnek, amely egymillió forintnál több pénzt kap külföldről. Célkeresztben Bajnai.

A párt olyan országgyűlési határozati javaslatot terjesztett be, amely arra kötelezné a kormányt, hogy november végéig a választások tisztasága miatt tegyen javaslatot egy olyan rendszer felállítására, amely a jövőben „ügynök szervezet” néven venné nyilvántartásba azokat a civileket, amelyek egy év alatt több mint egymillió forintot kapnak külföldi támogatótól. Az egyik előterjesztő Gyöngyösi Márton, aki korábban a parlament és a kormány zsidó származású, szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentő tagjait listázta volna.

Történelmi háttér

A párt képviselői, Gyöngyösi mellett Volner János és Mirkóczki Ádám, az előterjesztést azzal indokolták, hogy bár megszűnt “közvetlen katonai összecsapás veszélyét is magában hordozó Hideg Háború”, de a Nyugat igyekszik növelni befolyását “a poszt-szocialista térségben, különösen Kelet-Közép Európa és Közép-Ázsia országaiban. A politikai, gazdasági nyomásgyakorlás színes eszköztárával használja ki a rendszerváltást követő időszak máig tartó válságokat a térségben. A legszélsőségesebb példának a Jobbik a „színes forradalmakat” tartja Ukrajnában, Grúziában, és Kirgíziában, ahol a Nyugat a hatalom megdöntésére titkosszolgálati eszközökkel puccsot, polgárháborús helyzetet idézett elő. A térség országaiban “átláthatatlan alapítványi háttérrel működő civil szervezetek gondoskodnak a politikai ellenzék kineveléséről, kiképzéséről és pénzügyi támogatásáról” – állítja a Jobbik.


Volner és Mirkóczki
Fotó: MTI / Földi Imre

És akkor jön Magyarország

“Magyarország esetében is tetten érhető a Nyugat nemzeti szuverenitásunk csorbulását eredményező tevékenysége”. A Jobbik példaként hozza Charles Gati amerikai professzor tavaly januári lapinterjúját, amely szerint “demokratikus és nem demokratikus eszközök bevetése is megengedett a magyar kormány megdöntésére”, ha az szembehelyezkedik a nyugati elvárásokkal. Charles Gati felvázolta azokat a demokratikus és nem demokratikus eszközöket, amelyeket Magyarországgal szemben bevetne. Ebben megdöbbentő módon szerepelt a polgárháború eshetősége. “Széles körben ismert Gati szoros kötődőse az amerikai politikát és a Demokrata Pártot uraló Clinton családhoz, valamint a Clinton család szellemi hátországaként működő Centre for American Progress (CAP) alapítványához” – emlékeztetett a radikális párt.

És akkor jön Bajnai Gordon + HaHa

A CAP partneri támogatója Bajnai Gordon volt miniszterelnök Haza és Haladás nevű alapítványának. “Ezzel Bajnai Gordon külföldi támogatása, felépítése, politikai szerepvállalása kapcsán komoly nemzetbiztonsági kockázatok merülhetnek fel és felveti a kérdést, hogy az Egyesült Államok Bajnai Gordon személyén és pártján keresztül igyekszik befolyását kiterjeszteni Magyarország felett”. A Jobbik tényként ír arról, hogy az Európai Bizottság alelnöke, Viviane Reding idén júniusban a titkos Bilderberg összejövetelen azt mondta, hogy a 2014-es magyar parlamenti választások legitimitásának gyengítésén dolgozik, e célból egyeztet nem kormányzati civil szervezetekkel és konkrétan Bajnai Gordonnal, vagyis a volt miniszterelnök nemcsak az amerikai, hanem a brüsszeli érdekek kiszolgálója is, többszörösen veszélyezteti hazánk szuverenitását. “A tavalyi évben Magyarországon lezajlott diáktüntetések fő szervezője, a HaHa mozgalom külföldi támogatói köréről napvilágot látott információk alapján is felmerül a gyanú, hogy idegen érdekek kiszolgálása céljából a magyar kormány gyengítése, a balliberális politikai pártok erősítésének céljából szerveződtek”.

Nemzetközi kitekintés: a dumától a Knesszetig

“Minden bizonnyal hasonló ügyek alapján szerzett tapasztalatok alapján Oroszországban – ahol mintegy 220 ezer NGO (civil szervezet – a szerk.) működik – Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdeményezésére olyan törvényt hoztak, amelynek értelmében minden olyan nem-kormányzati szervezetnek külföldi ügynökként kell bejegyeztetnie magát, amely külföldről kap anyagi támogatást”. Ha a példa nem elég két éve Izraelben a Knesszet fogadott el egy hasonló jellegű törvényt, amely kötelezi a nem nyereségre dolgozó szervezeteket, hogy jelentsék mindazt az összeget, amelyet külföldi kormánytól kapnak, “ha a támogatás meghaladja a 20 ezer sékelt, vagyis kb. 5 ezer eurónyi (1,5 millió HUF) összeget. Magyarország mindenkori kormányának a magyar nép érdekeit kell képviselnie, és ennek elsődleges alapfeltétele, hogy a magyar nemzeti szuverenitást megvédje a nemzetbiztonsági kockázatok kiszűrésével” – zárul az iromány.

Reding: Ki az a Bajnai Gordon?

A kérdésben szereplő urat nem ismerem – jelentette ki Viviane Reding egy magyar újságíró kérdésére arról, hogy találkozott-e Bajnai Gordonnal, illetve magyarországi civilszervezetekkel, és beszélt-e velük a jövő évi magyarországi választásokról. A Jobbik által említett Bilderberg-találkozóról az EU igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke mindössze annyit mondott a Magyar Televízió brüsszeli tudósítójának, hogy ott volt június elején a Hertforshire-ben tartott konferencián, de az ott elhangzottakról a találkozó szabályai miatt nem beszélhet. Reding ismét elmondta: a médiában keringő állításoknak semmi közük a valósághoz, és ezt már a múlt héten az Európai Parlamentben is kijelentette. “A médiában keringő állításoknak a világon semmi közük a valósághoz. Ez tiszta Kaffka” – fakadt ki sajtótájékoztatóján a bizottság alapjogokért, igazságügyi kérdésekért és állampolgárságért felelős alelnöke.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik