tankonyv(960x640)(1).jpg (tankönyv, )
Belföld

Nyolcszáz petíció a minisztériumnak az oktatás miatt

24.hu
24.hu

2013. 10. 01. 12:44

Az oktatás szerintük elviselhetetlensége miatt tiltakoznak szülők és pedagógusok.

Korábban a témában:

A Demokratikus Koalíció (DK) országszerte elkezdte gyűjteni a szülők és pedagógusok tiltakozó aláírását és panaszleveleit. Ezekből kedd délelőtt egy 800-as listából álló, Csongrád megyei csomagot adtak át az Emberi Erőforrások Minisztériumában a DK vezetői. A pakkot a tárca kommunikációs vezetője vette át – közölte a Szeged24-gyel Niedermüller Péter.

tankonyv(960x640)(1).jpg (tankönyv, )
fotó: MTI

A párt alelnöke elmondta: a legtöbb panasz a szülőktől a tankönyvellátásra érkezett, arra, hogy még mindig van olyan iskola, ahol nem megfelelően kapták meg a tankönyvcsomagot a gyerekek. Niedermüller Péter elmondása szerint az aláíró szülők az egész napos iskolát is értelmetlennek tartják, miután szerintük a legtöbb helyen nem tudnak értelmes tanulóprogramot biztosítani a diákoknak, akik késő este az iskolából hazaérve kezdik meg a lecke megírását.

A sérült gyerekeket nevelő szülők pedig arra panaszkodtak, hogy szerintük a kormány leállította a fogyatékos gyerekekkel való foglalkozást, akikre sem pedagógus, sem pénzt nem jut – mondta a párt alelnöke.

Niedermüller Péter beszámolója szerint a pedagógusok pedig leginkább azt kifogásolták, hogy az új munkaszerződésükben azt is aláíratták velük, hogy automatikusan tagjai lesznek a nemzeti pedagógus karnak, holott az még jogilag nem is létezik.

A párt alelnöke hozzátette: most egyetlen konkrét példán akarták felhívni a figyelmet arra, hogy sokak szerint az oktatási rendszer nemhogy zökkenőmentes, de az aláírók és panaszosok szerint elviselhetetlenséget okoz a mindennapokban.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.