Belföld

Mégis mehetnek Szilvásváradra a fogyatékkal élők

Fogyatékkal élők (fogyatékkal élők)
Fogyatékkal élők (fogyatékkal élők)

A térség fideszes országgyűlési képviselője korábban küzdött az ellen, hogy a fogyatékkal élők Szilvásváradon vásároljanak ingatlant. Most hirtelen megváltozott a véleménye.

Az elmúlt napokban komoly sajtóvisszhangot váltott ki, hogy Szilvásvárad képviselőtestülete elutasította azt a kezdeményezést, hogy lakásokban illetve lakóotthonokban fogyatékkal élőket helyezzenek el a településen. A helyiek úgy vélték, hogy az ápoltak elriasztanák a térség legfőbb bevételi forrását produkáló turistákat. Volt, aki azzal ”érvelt”, hogy a kézen fogva sétálgató ápoltak nem nyújtanak szép látványt.

A helyi fideszes országgyűlési képviselő Horváth László pár hete még maga sem támogatta az új lakók megjelenését. Honlapján ezt írta: „Szilvásváradon ne vásároljanak ingatlanokat fogyatékosok elhelyezéséhez.”

Azóta – ahogy a Horváth László által készített videóból kiderül – találkozott az otthon lakóival, és megváltozott a véleménye. A Hír24-nek azt mondta: van mód arra, hogy Szilvásváradra költözzenek a fogyatékosok, de azért, ha lehet, ne frekventált helyre. Benyó Rita riportja.

Tartsank velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Olvasói sztorik