Belföld

Fekete szombat: balesetek, verekedő nigériaiak Vámosszabadin

debreceni menekülttábor  (menekülttábor, menekült, )
debreceni menekülttábor  (menekülttábor, menekült, )

Taxival, útlevelek nélkül.A rajkai határrendészek az osztrák rendőrökkel közös akciójuk során pénteken délután kérték az okmányokat egy magyar taxistól és utasaitól. A hátsó ülésen ülő két huszonéves fiatalt, mivel okmányokkal nem rendelkeztek, lekapcsolták.

Összecsúsztak. Három autó csúszott egymásba a 83-as főúton szombaton kora délután. A műszaki mentés idején teljes volt az útzár, a balesetnek egy könnyebb sérültje volt.

Totálkáros autóból szálltak ki. Hegyeshalom irányából Bezenye felé haladó szlovák gépkocsi csúszott meg a vizes úton szombaton délután, és a szembe jövő kisteherautónak, majd onnan egy út menti fának csapódott. A Skoda totálkárosra törött (képek itt találhatók a balesetről a kisalfold.hu-n). A kigyulladt járművet a közelben dogozó emberek oltották el poroltóval, de a jármű sofőrje, aki a rendőrség szerint utasával egyetemben nem használták a biztonsági övet, megúszták a balesetet. A férfit könnyebb, a hölgyutast súlyos sérülésekkel szállították el a mentők.

Balra kanyarodó kocsit előzött. Szombaton egy Ford Győr felől haladt az 1-es főúton. Mikor a mosonújhelyi kereszteződéshez ért, balra nagy ívben lekanyarodott volna, ám a mögötte érkező Citroen közben a kocsit előzni kezdte. A Ford az ütközéstől az út menti árokba borult, vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Bunyó a vámosszabadi menekülttáborban. A vámosszabadiban lakossági tiltakozás ellenére megnyitott menekülttáborban verekedés tört ki szombaton este nigériai bevándorlók között, a csetepatéba vér is folyt egy törött szárú evőeszköz jóvoltából.  A sérülést a mentők ellátták, a rendőrök vizsgálódnak, a vámosszabadiak meg beigazolva látják korábbi félelmeiket, nevezetesen hogy a menekülttáborral megérkezett a bűnözés is a régió korábban egyik legbékésebb településére.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik