Belföld

Vajda Attila egy ezüstérmet is begyűjtött!

Az arany mellett 5000 méteren vasárnap reggel a szegedi Vajda Attila egy ezüstöt is begyűjtott a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

Nem szűnt vasárnap sem a hatalmas versenyzés Vajda Attila és nagy riválisa, Sebastian Brendel közt az 5000 méteres távon sem. Elsőként Vajda rajtolt a magyarok közül.

Attila és Brendel az első néhány száz méter után az élre állt, és el is húzott a mezőnytől, majd az első, nagy kör végén Vajda előbb véletlenül kiforgatta Brendelt, majd úgy nézett ki, hogy sportszerűen bevárja ellenfelét.

Miután a hazai kenus utolérte, le is hagyta Vajdát, aki a következő fordulót kissé elvétette, utána pedig már hiába próbálta tartani a lépést a hazai közönség által hajtott Brendellel, London olimpiai bajnokával, így az 1000 métere szerzett aranyérem után ezúttal második lett.

„Nem készültem egyáltalán az 5000 méterre – nyilatkozta az eredményhirdetés után Vajda Attila. A hajómat is csak az egyes után szereltem át erre a számra. Két éremért jöttem a világbajnokságra, az olimpiai távon lett enyém az arany, tökéletesen elégedett vagyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik