torlódás az m5-ös autópályán a főváros felé (m5-ös, baleset miatt torlódás az m0-ás előtt)
Belföld

Szombattól könnyebben közlekedhetünk az M0-áson

24.hu
24.hu

2013. 08. 30. 11:31

Az M5-ös autópályáról Budapest környékére érkezők is élvezhetik majd annak az előnyeit, hogy bővítették az M0-ás körgyűrű déli szektorát., szombaton déután ugyanis forgalomba helyezik a körgyűrű keleti és déli szektorát összekötő 6,3 kilométeres autóutat.

A beruházás részeként korábban az M7-es és az M6-os autópálya közötti négysávos M0 autóutat további négy sávval bővítették tavaly, illetve kiépült az M6-os és az 51-es út közötti 11 kilométeres szakasz is.
A teljesen új, kétszer háromsávos, egy-egy leállósávval rendelkező út az 51-es utat és az M5-ös autópályát köti össze, így már több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak az autósok az M0 körgyűrűn az M1-es a 11-es főút között.

Szólt arról is, hogy a fejlesztéssel várhatóan megszűnnek a forgalmi dugók, és az M0 használhatósága radikálisan javul, ténylegesen ellátja majd az elkerülő út funkciót.

Jelenleg még az M6-os és az 51-es főút közötti szakasz bal pályáján az M7-es irányában a befejező forgalomtechnikai munkálatokat végzik, ezért még két sávon haladhatnak az autósok, szeptember közepétől azonban már itt is minden sáv használható lesz.

A körgyűrű használata minden járműkategória számára díjmentes.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.