Belföld

Egymillió forint gyűlt össze a jótékonysági “fagylaltgyárakban”

jótékonysági fagyizó (jótékonysági fagyizó, fagyi, )
jótékonysági fagyizó (jótékonysági fagyizó, fagyi, )

A bevételből hátrányos helyzetű gyerekek nyaraltatását támogatják.

A karitatív akcióban, az augusztus elseje óta eladott fagylaltokból összegyűlt bevételből száz felnőtt és gyermek utazhatott vakációzni: a budapestiek Balatonlellén, míg a balatoniak Sárváron és a fővárosban nyaralnak augusztus 20. és szeptember 1. között. Budapesten két helyszínen, Józsefvárosban és Óbudán, valamint Sárváron és Balatonlellén működött a jótékonysági fagyizó, ahol egy gombóc ára 180 forint volt.

A bevétel felét költik arra, hogy azok is nyaralhassanak, akik önerőből nem tudnának. A másik felét ugyancsak jótékony célra fordították: fizetést biztosítottak a “fagylaltgyárban” foglalkoztatott munkanélkülieknek és olyan egyetemistáknak, akik e munka nélkül nehezebben tudtak volna felkészülni a szeptemberi tanévkezdésre.Többen tandíjukat fizetik majd ki fizetésükből – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Jövőre várhatóan Balatonfüred is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz. A tervek szerint a füredi gyár nemcsak jótékonysági feladatokat látna el, hanem ingyenesen árképzési és vendégcsalogató információkkal is ellátnák a turizmusból élő lakosokat.

Céljuk, hogy megtartsák azokat a vendégeket, akik már legalább egyszer kíváncsiak voltak a füredi turisztikai attrakciókra. Az akcióba turisztikai, reklám- és vendéglátóiparban jártas szakemberek is bekapcsolódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik